KezdőlapÉletmódEgészségA savanyú káposzta a legjobb fegyver a szívbetegségek, a rák, és a...

A savanyú káposzta a legjobb fegyver a szívbetegségek, a rák, és a túlsúly ellen!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A savanyú káposzta, mint minden fermentált élelmiszer, számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. A téli időszakban sokkal hasznosabb lehet, mint egy marék vitamin. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy elérhetetlen élelmiszer, pedig valójában kevés erőfeszítéssel mindenki otthon el tudná készíteni.

Ha nincs a családban egy ősi savanyú káposzta recept, akkor nyugodtan szörfözzünk a világhálón, hiszen jobbnál-jobb elkészítési módokat találhatunk. Készítsünk savanyú káposztát, és élvezzük a számtalan pozitív hatását!

Erősíti az immunrendszert

– magas C-vitamin tartalma miatt serkenti a kollagén termelődést, a sejtek regenerálódását, és nagy hatóerővel erősíti az immunrendszert.

Gyulladásgátló

– magas antioxidáns tartalma miatt a savanyú káposzta igen erős gyulladásgátló hatással rendelkezik. Megszabadít a már kialakult gyulladásoktól, de megakadályozza az új gócok kialakulásukat is.

Gondoskodik a szív egészségéről

– magas rosttartalma miatt megakadályozza az artériák eltömítődését, javítja a vérkeringést, és csökkenti a koleszterinszintet.

Ezt már olvastad? Szereted a SAVANYÚ KÁPOSZTÁT? Ez történik a szervezeteddel, ha rendszeresen fogyasztod!



Növeli az energiaszintet

– magas vastartalma miatt serkenti a vérkeringést, elősegíti az emésztést, megakadályozza a vérszegénység, a fejfájás, és a fáradtság kialakulását.

Erősíti a csontokat

– ezt a pozitív tulajdonságát kiemelkedő K-vitamin tartalmának köszönhetjük. Serkenti a fehérje termelődést, és megakadályozza a csontritkulást.

Segíti az emésztést

– magas rosttartalma miatt az egyik leghatékonyabb természetes emésztésserkentő. Javítja a bélműködést, megakadályozza a puffadást, a székrekedést, és megszabadít a plusz súlytól is. A savanyú káposzta nagy hatóerővel szabadít meg a vastagbélben lerakódott méreganyagoktól, éppen ezért fontos szerepe van a vastagbélrák megelőzésében is.

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy magas antioxidáns tartalma miatt legyőzi a rákos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros szabadgyököket is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet