Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A boldog, kiegyensúlyozott és hosszantartó párkapcsolat nem egy különleges kiváltság, bárkinek megadatik, viszont meg kell dolgozni érte rendesen!

Ha az alábbi 5 dolgot szem előtt tartod, akkor neked is lehet egy csodálatos párkapcsolatod!

1. Pozitív hozzáállás és együttműködés

Az egymáshoz közelálló párok mindenben támogatják egymást, pozitív hozzáállással közelítenek a dolgokhoz. Nem kritizálják, hanem inkább segítik egymást, feladatuknak érzik, hogy párjuk jól érezze magát. Néha az is elég, ha kedvesen megkérdezed a párodtól, hogy hogy van, és máris sokkal szebb lesz a napja.

2. Interszubjektivitás

A partnerek egymás tudatában ismerik meg és élik át önmagukat igazán. A saját személyiségük függvényében megpróbálnak kialakítani egy közös nézőpontot. Az elfogadáson alapuló kapcsolat sokkal nagyobb eséllyel lesz harmonikus.

Létrehozhattok olyan közös szabályokat, hogy veszekedés közben nem kiabáltok, vagy mindig meghallgatjátok, hogy a másik mit akar mondani stb. Ha a partnered olyan családban nőtt fel, ahol a kiabálás természetes dolog volt, elmagyarázhatod neki, hogy ez neked nagyon fáj, és inkább mellőzzétek, amennyire csak lehet.

3. Egymás újrafelfedezése

A világon az egyik legnagyobb rejtély az ember maga, állandóan változik és megújul. Egy jól működő párkapcsolatban a partnerek együtt rezegnek a megújuló energiákkal, kíváncsiak, újra felfedezik egymást, és soha nem unatkoznak egymás mellett.

Légy érdeklődő, fedezd fel azokat a dolgokat, amelyek érdekelnek és lelkesedéssel töltenek el, és figyelj oda arra, hogy melyek azok a dolgok, amik érdeklődéssel töltik el a párod. Fedezzétek fel együtt a világot, hiszen az számtalan csodálatos dolgot tartogat!

4. Sajátos humor

A jól összeszokott párok sajátos humorral rendelkeznek, vannak olyan szavak, melyeket csak ők értenek, bizonyos helyzetekről régi közös emlékek jutnak eszükbe, teljesen egy hullámhosszon vannak.

Nagyon fontos, hogy tudjatok együtt nevetni, hiszen a nevetés hosszú távon gondoskodik a kapcsolat frissentartásán. Nincs annál szebb, mint amikor az arcod sugárzik az örömtől és a boldogságtól.

5. Kötelezettségvállalás

Fontos, hogy már az elején letisztuljanak a kapcsolaton belül a feladatkörök, de, amiben csak lehet segítsétek egymást. Mindkettőtök vállalja a felelősséget felnőtt módjára, azért, hogy megfelelően együtt tudjunk működni, ne tegyetek egymásnak szemrehányást. Egy egészséges és boldog kapcsolat alapja a hit és az egymás iránti bizalom.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!