Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokunkkal előfordult már, hogy alvás közben a fent említett problémával szembesülünk, amit van, aki kínosnak talál, bár ez egyáltalán nem egy szégyenteljes dolog.

A pihentető és mély alvás: az álmoknak több fázisa van, amelyek azonban nem egyenlők. Az első szakasz a gyors szemmozgás szakasza. Ebben a fázisban a test mély álomba merül, ezért ilyenkor pihenünk a legjobban. A mély alvás ideje alatt a nyálképzés gyakran előfordul, de ez normális folyamatnak tekinthető.

A szakemberek azt mondják, hogy ilyen esetben, bár felnőttek vagyunk, az agy teljesen lezárul a pihenés érdekében. Legtöbbször, amikor alszunk, bár nem tudunk róla, de a nyáltermelés nem áll le és nyelünk is álmunkban. De megtörténik az is, hogy a nyelés kimarad, és ebben az esetben merül fel a probléma.

Amikor nyugodtan alszunk és pihenünk, a testünk teljesen ellazul, és ez azt jelenti, hogy a szánk is nyitva marad, a termelődött nyál pedig kifolyik.

És mi van akkor, hogyha soha nem nyáladzunk alvás közben? Ez azt jelenti, hogy nem pihenünk jól, így az idegsejtjeink nem regenerálódnak teljes mértékben.

Az alvás közbeni nyálképzés tehát jó jel! Azt jelenti, hogy kellő mértékben ellazulunk és pihenünk, ami rendkívül pozitív hatással van az egészségünkre nézve. Amiről még érdemes megbizonyosodnunk az az, hogy megfelelő és rendszeres-e az alvás közbeni légzésünk.

Egészségünk érdekében fontos tehát, hogy kellő időt szánjunk pihentető alvásra, hogy idegsejtjeink maximálisan tudjanak regenerálódni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!