Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szűk farmer akár károsan hathat az egészségedre.

A divatot követni nem egyszerű, de ha szétnézünk egy nagyváros híres utcáján, valószínűleg több szűk farmerben járó lányt és fiút, nőt és férfit fogunk látni.

Azonban a The British Chiropractic Association szerint ez a ruhadarab viselése nem mindig előnyös, és itt most nem a divatra kell gondolni, hanem az egészségügyi kockázatokra.

Tim Hutchful chiropraktikus elmondása szerint a szűk farmerek korlátozhatják egy ember mozgását, főként a csípő- és derékizmokra lehet hátrányos a szűk farmer, de a térdízületeknek sem jó ez ruhadarab, főként ha a hölgyek még emellé óriási, több kilós táskákat is magukkal cipelnek, ami testtartási, mozgásszervi betegségeket idézhet elő.

“A túl súlyos kézitáskák és a nagyon szűk farmerek sok problémát okozhatnak a viselőjüknek, csípő- és térdfájdalmat okozhatnak. A nehéz táskák váll és ízületi problémákat okozhatnak.” – mondja a szakember.

Szóval érdemes olyan ruhadarabokat is hordani, ami kényelmes is, mert ezzel együtt a saját egészséged megőrzéséhez is hozzájárulsz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!