KezdőlapÉletmódEgészségTudtad, hogy mindenkinek szüksége lehet egy profi masszőrre?

Tudtad, hogy mindenkinek szüksége lehet egy profi masszőrre?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Fiatalabb korunkban nagyon könnyen és gyorsan regenerálódunk mind testileg, mind pedig lelkileg. Ha meghúztuk a derekunkat, vagy kificamítottuk a bokánkat, néhány nap alatt mindenféle gond nélkül felépülhetünk. Aztán, ahogy telnek, múlnak az évek, azt vehetjük észre, hogy egyre több testi gonddal kell megküzdenünk és a kisebb sérülések gyógyulásához is jóval több időre van szükségünk, mint fiatalabb éveinkben.

Az sem kizárt, hogy olykor – olykor, vagy rendszeres időközönként, fel kell keresnünk egy masszőr terapeutát, aki a masszírozó technikák segítségével képes csak bennünket megszabadítani az izomfájdalomtól, a stressz okozta fizikai fájdalmaktól, vagy a szorongás problémájától. Egy jó masszőr nem pusztán a megfelelő szaktudással, készségekkel, képességekkel rendelkezik, hanem a szalonjában egy minőségi masszázságy is áll. A kezelés során nem csak a különféle masszázstechnikákkal művel csodákat, hanem a masszázsolajokkal és a köpölyözőkkel is. Mikor és miért lehet szükségünk masszőrre és miért is remélhetünk segítséget a profi szakembertől?

Honnan tudhatjuk, hogy egy jó masszázsra van szükségünk?

Voltaképpen nem csak az életkor függvénye, hogy masszőrre van szükségünk, hanem a mai rohanó életmód is oka lehet annak, hogy egyre többen és egyre több fiatal is igénybe veszi a masszázsszolgáltatást. A főbűnös többek között a mentális egészséget veszélyeztető és a testi betegségeket előidéző stressz. Stressz hatására görcsösen összehúzódnak az izmok, ami aztán fájdalmat generál egy-egy testrészben, de akár krónikus fájdalommal is küzdhetünk, ami az egész testben kialakulhat és „vándorolhat”.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy ideje felkeresni egy masszázsszalont? A különböző fájdalmak mindenképpen intő jelként szolgálnak, de akkor is hasznos lehet egy-egy kezelés, ha a mozgástartományunk beszűkült. Vagy olyan mértékű stressz ért bennünket, ami miatt álmatlanságban szenvedünk. A masszázs pozitívan hat a vérkeringésre, a nyirokműködésre, csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit. Energiával tölt fel, ellazítja az izmokat és jótékony hatásai a hangulatra is pozitívan hatnak.

A profi masszőr nem elég, minőségi masszázságy is szükséges

Ahhoz, hogy minőségi masszázsszolgáltatásban részesüljünk, természetesen nagy szükség van a masszőr terapeuta profizmusára, hiszen a szaktudás birtokában lesz képes bennünket megszabadítani a gondtól, ami miatt felkerestük. De csakis abban az esetben lélegezhetünk fel a szalon küszöbét átlépve, ha komfortosan éreztük magunkat a masszázságyon, ha a masszőr a megfelelő masszázsolajokat használta és olyan technikákat alkalmazott a kezelés során, amelyek valóban megszabadítottak bennünket, a testünket gúzsba kötő fájdalomtól.

A masszírozás, a masszőr kezei, csak akkor hozhatnak számunkra megnyugvást és testi – lelki felüdülést, ha a masszázságy kellő komfortot biztosít, azaz megfelelő a hossza, a szélessége, a magassága. Stabilan tudunk azon feküdni, még akkor is, ha egy összecsukható masszázságyról van szó. A masszázságynak mindenképpen kényelmet kell számunkra biztosítani, akkor is, ha alumíniumból, illetve abban az esetben is, ha minőségi bükkfából készült.Amennyiben az otthonunkba hívtuk a terapeutát, akkor az is előfordulhat, hogy az összecsukható masszázságy mellett, alátétet is hoz magával, hogy különféle tornagyakorlatokat, rehabilitációs gyakorlatokat tanítson be nekünk, hogy ezek otthoni és rendszeres alkalmazása kiegészítse a masszázsterápiát.

A masszázsolajok és a köpölyözők szerepe a gyógyulásban

Egy profi masszőr terapeuta kelléktárából a masszázsolaj sem hiányozhat a kezelés során, hiszen a gyógyulást nem csak a megfelelő masszázstechnikák, hanem a különféle olajok használata is megtámogatja. A masszázsolajok egyrészt megkönnyítik a masszírozó mozdulatok alkalmazását, másrészt gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek. Vegyük például a magnézium olajat. Egy olyan alapvető ásványi anyagról van szó, amely nélkülözhetetlen az izmok egészséges működéséhez. De egy terapeuta alkalmazhat növényi olajat is. Például az aloe vera olaj enyhíti a gyulladást, frissítő hatásokkal is rendelkezik és zúzódásokra is alkalmazható. Egy profi masszőr kelléktárából nem hiányozhatnak ezek az olajak, mint ahogyan a paraffin olaj, az ásványi olajak, a növényi olajak, az olajkivonatok és az olajmelegítők sem.

Mint ahogyan a köpölyöző technikával is rendelkezik minden olyan masszőr, akinek fontos a kliensek jóléte. Ez a technika egy több ezer éves kínai gyógymód, amikor is a vákuumot képző köpölyöző eszközök hozzák el a várva várt gyógyulást. A köpölyöző technika során a terapeuta gumiból, üvegből, szilikonból vagy más anyagból készült köpölyözők közül választ és ezeket alkalmazza a gyógyulás elérése érdekében. Láthatjuk, hogy egy profi masszőr nem csupán a készségeire támaszkodik a kezelés során, hanem azokra a minőségi bútorokra, kiegészítőkre és eszközökre, amelyek együttesen segítik a pácienst a gyógyulás útjára lépni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet