Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ha szilvát eszel, a székrekedés nem okoz többé gondot!

A székrekedést egyáltalán nem szabad félvállról venni, mert komoly következményei lehetnek, és eleve a probléma valamilyen emésztési rendellenességről árulkodik, így ha huzamosabb ideig fennáll, orvoshoz kell fordulni.

Az szilva viszont rosttartalmának köszönhetően képes megszüntetni, enyhíteni a kellemetlen betegséget, mivel serkenti az emésztést és méregteleníti a bélrendszert.

Most következzen a szilva 4 jótékony hatása!

1. Rostokban gazdagok

Mivel a szilva egy rostokban gazdag nyári/őszi gyümölcs, ezért naponta érdemes fogyasztani, mivel így nagyon kevés lesz az esélye a székrekedés kialakulásának. Emellett a szilva segíti a jótékony baktériumok fejlődését, tisztítja a májat és jótékony hatással van az izomzatra.

Ezt már láttad? Fokhagymával töltött szilvabefőtt: ezt főzzék ki asszonyok!

2. A szilva enyhe gyomorhajtó

A szilvában jelen van egy természetes laxatív hatású anyag, amely segíti a víz kiválasztását, így beindítva az enyhe hasmenést, és a székrekedés enyhülését. A szilvában sok a magnézium is, ami ugyancsak enyhíti a kínzó panaszokat.

3. A szilva aktiválja az emésztő enzimeket

A szilvákban nagyon sok A-vitamin, kálium és számos más ásványi anyag van, amelyek aktiválják az emésztő enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.

Ezt már olvastad? Így szabadulj meg a betegségektől az aszalt szilva segítségével

4. A szorbitol enyhíti a székrekedéses panaszokat

A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és beindítja a bélmozgást.