Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A zöld szemű emberek mindig is különlegesnek számítottak. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy ne ess áldozatul különleges vonzerejüknek. A pillantásuk annyira titokzatos, hipnotikus és gyönyörű.

A középkorban a zöld szemet a mágiával és a misztikus képességekkel hozták összefüggésbe. A legtöbb varázslónak és mágusnak tartott embernek zöld szeme volt. Az emberek megpróbálták elkerülni őket, hogy ne kerüljenek mágiájuk hatalma alá. Ami a művészeteket illeti, ezen a területen a zöld szeműek csodálat tárgyává váltak. Mi mást kell még tudnod a zöld szeműekről? Olvass tovább!

1. A zöld szemszín ritkaságnak számít

Az első dolog, amit ki kell emelnünk, hogy mindössze az emberiség 4%-ának zöld a szeme. 80%-uk pedig Írországban és Hollandiában született.

2. A nőknél gyakoribb a zöld szem

A statisztikák szerint a nőknél 6%-kal gyakrabban fordul elő a zöld szemszín, mint a férfiaknál.

3. Különböző bőrszínű embereknél is előfordul

Nem csak a fehér bőrű, vörös hajú embereknek lehet zöld szeme. Kutatók bebizonyították, hogy különböző rasszhoz tartozó embereknek is lehet ilyen a szemszíne. Találkozhatunk zöld szemű emberekkel Ázsiában és Afrikában is.

4. Az ember nem születik zöld szemmel

Ez nagyon érdekes, de egyetlen gyerek sem született még zöld szemmel. Az újszülöttek szeme rendszerint kék, szürke vagy barna. Ez idővel megváltozhat, és más árnyalatot vehet fel.

5. A zöld szemű embereknek különleges a személyiségük

A zöld szeműek rendszerint, nyugodt, kedves, konfliktuskerülő emberek. Méltósággal fogadják el a győzelmet és a vereséget egyaránt. Rendkívül szorgalmasak és empatikusak. Anélkül, hogy tudatában lennének, valahogy vonzzák a körülöttük lévő embereket, és nagy népszerűségnek örvendenek. Azonban vannak negatív tulajdonságaik is. Ezek közül a leggyakoribb a büszkeség.

6. Hajlamosabbak bizonyos betegségekre másoknál

Ezek a betegségek leggyakrabban éppen a szemet érintik. A kék és zöld szemben kevés a barna pigment, ami a szaruhártya védelméért felelős.

7. Jól értenek az emberekhez

Ebben az értelemben szinte képtelenek hibázni. Rendkívül empatikusak és nagyon jó tanácsokat adnak.

8. Gyakran érnek el sikereket a karrierjükben

A zöld szeműek között nagyon sok a sikeres ember, aki mindent a saját erejéből, kitartással valósított meg az életben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!