Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nyár és vele együtt a hőség közeledtével, egyre inkább használjuk lakásunkban, autónkban, vagy akár a munkahelyen a légkondicionáló berendezéseket.

A szakemberek azonban évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy milyen veszélynek tesszük ki magunkat ezek használata által, ha nem tartjuk karban őket kellő mértékben.

Pontosabban, a szennyezett légkondicionáló, olyan baktérium általi fertőzést eredményezhet, mely nagyon veszélyes lehet az emberi szervezet számára. A legionella nevű baktérium képes tüdőgyulladást okozni, mely köztudottan, lázas állapottal, fejfájással, száraz köhögéssel, hasmenéssel, izomfájdalommal jár, és ami bizonyos esetben csak kórházi körülmények között gyógyítható.

Ugyanakkor a légkondicionálók számlájára írhatóak a különböző légúti megbetegedések is. Hogy ezt elkerüljük, igyekezzünk körültekintően megválasztani a berendezés tisztítására felkért szakembereket. A légkondicionáló használata nem ajánlott olyan személyek számára, akik gyenge immunrendszerrel rendelkeznek, vagy asztmás illetve fül panaszai vannak.

A berendezésben megbújó baktériumok ezen személyek esetében olyan fertőzéseket eredményezhetnek, melyek kihatnak a felső légutakra, az orr-melléküregre és a tüdőre egyaránt.

A másik fontos dolog, a légkondicionáló berendezés helyes használata, vagyis igyekezzünk, hogy a kinti és benti hőmérséklet között ne legyen nagy eltérés a hőfokot illetően, mert a kimelegedett szervezet hirtelen lehűlése szinte biztosan betegséget eredményez.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!