KezdőlapVilágEgy kétéves kisfiú megdöbbentő emlékeket idézett fel előző életéből: pilótaként halt meg...

Egy kétéves kisfiú megdöbbentő emlékeket idézett fel előző életéből: pilótaként halt meg a II. Világháborúban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az amerikai Louisianából származó James Leininger nevű kisfiú története rendkívül szokatlan. James már egészen kiskorában imádta a játékrepülőgépeket, és már 2 évesen vonzotta a pilóta szakma.

Ekkor azonban valami egészen megmagyarázhatatlan dolog történt. A kisfiút borzalmas rémálmok kezdték kínozni egy szörnyű repülőgép-szerencsétlenségről. Ekkor még senki nem gondolt arra, hogy ezek esetleg egy korábbi élet emlékei lehetnek.

A rémálmok azonban egyre élesebbek lettek, a gyerek kiabált álmában, és csapkodott maga körül.

„Kétéves kora óta gyötörték a rémálmok, amelyekben vadászgép pilóta volt, és a gépét lelőtték. Amikor elhaladtam a szobája mellett, hallottam, ahogy azt kiabálta: Lezuhant a repülőgép! Ég a gép! Nem tudok kiszállni! Amikor megkérdeztem tőle, miről van szó, azt válaszolta, hogy a japánok rálőttek a gépére.” – mesélte a gyerek édesanyja, Andrea.

James szülei hithű katolikusok, akik nem hittek a lélekvándorlásban, ezért eleinte szkeptikusak voltak, de ahogy a kisfiú egyre több részletet felfedett, amiről egyszerűen nem volt, ahogyan tudomást szerezzen, a szülők kutatásba kezdtek.

James édesapja, Bruce, megkérdezte a fiát, hogy hívták a repülőgép-anyahajót, ahonnan felszállt, mire James azt felelte, hogy a hajó neve Natoma volt, és azt is elmondta, hogy a japánok lelőtték a gépét a tenger fölött. A fiú a pilóta nevét is elárulta: James Huston. Egy kis nyomozás után Bruce bizonyítékokra bukkant.Így néz ki ma James Leininger.

Volt ugyanis egy amerikai repülőgép-hordozó a második világháborúban, a USS Natoma Bay, amely valóban részt vett az Iwo Jima hadműveletben, amelyre 1945 február 19-e és március 26-a között került sor, és valóban szolgált rajta egy James Huston nevű pilóta, akinek Corsair nevű gépét lelőtték a tenger felett.

1945. március 3-án James Huston gépe pontosan úgy zuhant le, ahogy azt a gyerek leírta: lövést kapott a motor, majd kigyulladt a gép, és becsapódott a vízbe, ahol gyorsan elsüllyedt.

James Leiniger esete számos tanulmány tárgyát képezte, de a bizarr jelenségre nem találtak magyarázatot.

Több mint 2500 olyan esetről számoltak be, amelyekben emberek azt állították, hogy tisztán emlékeznek előző életükre. A tudomány azonban még nem tud magyarázatot adni erre a jelenségre.

A Psychology Today szerint létezhet egy mechanizmus valahol az élet és a halál között, ami valahogyan lehetővé teszi, hogy bizonyos személyek legintenzívebb emlékei „megőrződjenek”. Később ezek a megrekedt emlékek elérhetővé válhatnak egy éppen megszülető emberi lény számára – tehát nem a saját emlékei (azaz nem reinkarnációról van szó), hanem valamilyen transzmutáció, érzelmi átvitel eredményei. De ez természetesen egyelőre csupán egy elmélet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet