Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy Bukarestben diagnosztizált koronavírusos személy vallomása: “A sajtóból értesültem a saját eredményeimről”!

A kedden koronavírussal Bukarestben diagnosztizált 8 személy egyike azt mesélte, hogy a sajtóból tudta meg, hogy beteg és 12 órát kellett várnia a mentőre, hogy a Victor Babes kórházba szállítsák. A közösségi oldalon közzétett bejegyzésében azt is elmesélte, hogy február elején tért vissza Londonból, de akkor még az Egyesült Királyság nem tartozott a veszélyeztetett területek közé.

A férfi egyáltalán nem gondolt arra, hogy fertőzött lenne, ugyanis, amikor Angliában járt, az még nem volt veszélyeztetett ország. De miután hétfőn, március 10-én igencsak felment a láza, mentőt hívott és a Victor Babes kórházba szállították, írja a férfi közösségi oldalán.

“Jó reggelt, barátaim! A Victor Babes kórházból írom ezt a bejegyzést, ahová koronavírus gyanúja miatt utaltak be. Körülbelül 1 órával ezelőtt érkeztem, miután 12 órán keresztül vártam a mentőt. Hétfő este 39,2 volt a lázam, és a Matei Balş kórház orvosai elvégezték a koronavírus-tesztet. Február 25-27 között Londonban voltam, de ezekben a napokban az Egyesült Királyságot nem tekintették kockázatos területnek. Ezért mindenki úgy gondolta, hogy a fertőzés esélye minimális lehet. Otthon vagyok jelenleg, elszigetelve, várom az eredményt.

Az eredményt a sajtóból tudtam meg. 17:30 körül ezt olvastam: “34 éves, Bukarestben élő férfi, aki 2020. február 27-én tért vissza az Egyesült Királyságból, Londonból, koronavírusos tüneteket mutatott”. – írta a férfi.

“Miután elolvastam a hírt, próbáltam elérni a kórházat telefonon, de senki sem tudott pontos információt adni azzal kapcsolatban, hogy valóban rólam van-e szó. Két óra telefonálgatás és érdeklődés után megerősítést kaptam, hogy a teszteredményem pozitív lett, és számolnom kell az elkülönítéssel.

12 órát vártam a mentőkre. Ez idő alatt felhívtam a barátaimat és közeli ismerőseimet, akikkel az elmúlt két hétben találkoztam, hogy a jelentkező tünetek esetén mindenképp hívják a a 0800 800 358 vagy a 112 telefonszámot. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy maradjon otthon ebben az igencsak veszélyes időszakban, amikor a vírus percről-percre újabb embereket fertőz meg világszerte. Tegyetek meg minden óvintézkedést, töltsetek minél több időt szeretteitekkel, olvassatok, foglaljátok le magatokat, és próbáljatok minél kevesebbet pánikolni, hiszen ez semmin sem segít”. – tette hozzá a 34 éves férfi.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!