Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A vietnami haditengerészet szerint a tengerbe zuhant a maláj légitársaság Boeing 777-200-as gépe, amellyel fél nappal korábban megszakadt az összeköttetés. Az MTI szerint a vietnami állami média Tho Chu sziget környékét jelölte meg a katasztrófa helyszínének.

malaysiaairlines

A gép 227 utassal és 12 tagú személyzettel a fedélzetén Kuala Lumpurból szállt fel helyi idő szerint szombat hajnalban, úticélja Peking volt. A start után két órával tűnt el, a kínai légi irányítókkal már nem vette fel a kapcsolatot.

A Malaysia Airlines szerint az utasok nagytöbbsége kínai származású volt. Az MTI úgy tudja nem volt magyar utas a fedélzeten.

A kínaik két kutatóhajóval kezdték meg a gép keresését, amelynek pontos helyéről egyelőre nincs tudomásuk, így azt sem tudni, hogy vannak-e túlélői a katasztrófának.

A gép pilótája, az 53 éves Zaharie Ahmad Shah tapasztalt volt, több mint 18 ezer órát repült már. A Boeing 777-200-as is megbízható típusnak számít. 1995 óta repülnek vele, tavaly nyáron történt az első komolyabb baleset a típussal, San Franciscóban landoláskor, hárman meghalt, többen megsérültek. A Malaysia Airlines is a megbízható légitársaságok közé tartozik – írja a CNN.

Forrás: 444, MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!