KezdőlapHírekA világ legjobb egyetemei között két magyar is szerepel

A világ legjobb egyetemei között két magyar is szerepel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Két egyetemével, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetemmel, került fel Magyarország a világ legjobb egyetemeinek toplistájára. Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistáján Magyarország két egyetemmel képviseli a listát.

A világ legjobb egyeteme 2010-ben a Hardvar lett. A toplista első tíz pozícióján csupán két európai egyetem foglal helyet, a Cambridge és az Oxford. A további nyolc mind az Egyesült Államok területén található. Legtöbbjük minden évben rajta található a listán: MIT, Stanford, Princeton, Columbia, stb.

Magyarország is felkerült a legjobb egyetemek listájára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem került fel a legjobb egyeteme között.

A kínaiak toplistája az egyetemek tanárai és diákjai által elnyert Nobel-díját, a tudományos megjelenések és kutatások megjelenési számát vette figyelembe.

A kritikusok szerint a toplista nem a realitást tükrözi, az európai egyetemek vezetői pedig úgy vélik ez a lista az európai felsőoktatási intézmények ellen vall.

A Top 500-as listán 154 amerikai, 38 Egyesült Királysági, 25 japán, 39 német, 23 kanadai, 22 francia, 17 ausztrál egyetem található meg.

A világ tíz legjobb egyetemének toplistája

1.Harvard University
2. University of California
3. Stanford University
4. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
5. University of Cambridge
6. California Institute of Technology
7. Princeton University
8. Columbia University
9. University of Chicago
10.University of Oxford

A teljes toplista>>>

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet