Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Wizz Air Magyarország, a Wizz Air Group legnagyobb légitársasága a 42. helyet szerezte meg a ma publikált Figyelő Top 200 listán, amely a 2010-es bevételeik alapján rangsorolja a hazai vállalatokat.

A Wizz Air Magyarország bevétele 165 milliárd forintra nőtt a 2011 március 31-én lezárult 2010-es pénzügyi évben, ami 22%-os növekedést jelent az előző évhez képest (mérlegzáráskor érvényes euró/forint középárfolyamon számolva). Ezen eredmény megerősíti, hogy a Wizz Air továbbra is Magyarország legnagyobb légiközlekedési vállalata.

A Wizz Air Magyarország a világ egyik legmodernebb és legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely egységesen Airbus A320-as gépekből áll; a flotta átlagos életkora 3 év. A légitársaság a repülőgépeket közvetlenül a gyártótól, az Airbus-tól szerzi be.

A Wizz Air Magyarország jelenleg 14 bázison van jelen Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, a Cseh Köztársaságban, Szerbiában és Litvániában. A cég az elmúlt évben 10 millió utast szállított 200 útvonalon, Európa 25 országában.

„Örömmel tölt el, hogy a Wizz Air Magyarország hazánk egyik legnagyobb üzleti vállalkozása. Az elmúlt évek dinamikus növekedése bebizonyította, hogy üzleti modellünk még a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is megállja a helyét: a bevételek maximalizálása mellett is képesek vagyunk tartósan alacsony jegyárakat kínálni utasainknak” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!