Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az ADVENT GYŐRBEN – TÉLI FESZTIVÁL 2010 varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai program-kavalkáddal várja az érdeklődőket az egész országból.

Az ünnepélyes fesztiválnyitó ökumenikus áldása, és Borkai Zsolt polgármester köszöntője után részletek láthatunk a Győri Nemzeti Színház Mária Evangéliuma c. rockoperájából, majd városszerte bekapcsolják az ünnepi díszkivilágítást. Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 ideje alatt Győr a Fények Városaként ejti ámulatba vendégeit.

A Belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája, és 7 méter átmérőjű óriási adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.

A felújított Széchenyi tér egyedülálló zenés fényjátékai, fénycsóvái, a csodás színekben táncoló fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás,

a forralt bor és a sült gesztenye csábító illata mellett

Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér.

Győr, a „Kultúra Magyar Városa 2010” címéhez méltó eseménysorozattal várja a város polgárai mellett a megyeszékhelyre látogatókat is.

November 27-én, szombaton Bálint András Márai – estje az egykori Zsinagógában, a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye a Richter-teremben, a Nemzetközi Latin-amerikai Táncverseny pedig a sportcsarnokban várja a vendégeket.

November 28-án, vasárnap Kulka János: Akarod vagy nem lemezbemutató koncertje varázsolja el a Győrbe látogatókat.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 koncertkínálatában szerepel többek között a Hangraforgó, a Cserefa, a Viol-in Time, az Alma, a Star Machine, Boogie Woogie és Blues Est, de Szekeres Adrien, Auth Csilla, Dávid Viktóra gospel énekes, a Kaláka együttes, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, a Boleró Fúvós Együttes és Illényi Katica is fellépnek a rendezvénysorozaton.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 hangversenyei közül érdemes kiemelni Bella Dániel orgonakoncertjét, a Bencés kórus és a Győri Filharmonikus Zenekar fellépéseit és a Palestrina kórus bemutatkozását.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 multikulturális rendezvénysorozat színházi bemutatói – a Győri Nemzeti Színház premierje, Csukás István és Darvas Ferenc Ágacska c. mesejátéka, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola Diótörője – is nagy érdeklődésre tartanak számot:

Az elmaradhatatlan Fábry-est humorbonbonjaival szórakoztat majd, míg a Polgári Szalon Angyalok a magyar költészetben előadása versekkel, muzsikával készülődik a karácsonyra.

Győrkőcváros télen is kiemelt figyelmet szentel a gyerekeknek: kisállat simogató, szalmalabirintus, számos Mikulás és Krampusszal program várja a kicsiket, de igazi szenzációt ígér a III. Nemzetközi Betlehemes Találkozó is.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem.

A belvárosi disznóvágáson a hurka- és kolbásztöltés mellett toros káposztaleves rotyog majd az üstben. A Szigetközi halkülönlegességek napján tradicionális és különleges halételek – parázson sült keszeg, halkrémek, tepsis hal, harcsapaprikás – várják a látogatókat, akik a régió kuriózumába, a márnaderékból készült ecetes halba is belekóstolhatnak. Az édesszájúak kedvére Győr ünnepi beigli sütést is rendez, ahol nagymamáink receptjei alapján dagaszthatjuk és süthetjük a mákos és diós finomságokat.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 Szilveszteri Városi Vigasságokkal: tűzijátékkal, koncerttel és utcabállal zárul december 31-én.

Győr idei turisztikai csomagjaiban a helyi szállásadók egységes árai és kész programjai mellett minden korosztály megtalálja a személyre szabott ajánlatát.

A minden évszakban varázslatos Győr Advent idején is különösen jó választás!

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 programjairól a mellékletből, és a www.gyor.hu, illetve a www.talalkozzunkgyorben.hu honlapokon tájékozódhatnak.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!