Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nyolcadik alkalommal adták át szerdán a Hégető Honorka-díjat, amelyet az RTL Klub tragikusan korán elhunyt riporteréről neveztek el. A díjat minden évben olyanok kapják meg, akik televíziós munkájukkal a kiszolgáltatottság ellen, a hátrányos helyzetű emberekért emelték fel a szavukat.

A díjat 2003-ban alapították a két évvel korábban elhunyt Hégető Honorka tiszteletére. Az RTL Klub korábbi riportere filmjeiben többnyire hátrányos helyzetű emberekkel, a társadalmi egyenlőtlenséggel foglalkozott.
2010-ben 35 pályázó összesen 57 anyagot küldött be, tévériporterek, televíziós szerkesztők, dokumentumfilmesek, online-riporterek jelentkezhettek, akik hátrányos helyzetű emberek sorsával, kiszolgáltatottsággal foglalkozó műsort vagy filmet készítettek.

A díjról Németh Erzsébet, Miklósi Gábor és a zsűri elnöke, Baló György döntött. Az idén Ács Dániel (Index Videó) “Rá volt írva, hogy halál a magyarokra” és László Gábor (MTV) “Feketén-fehéren” című filmjéért kapta megosztva a Hégető Honorka-díjat. Különdíjban részesült az RTL Klub riportere, Serdült Szilvia a pályázatra beküldött négy alkotásáért (Gyerekek a válságban, Átverték a hét gyerekes anyát, Segít a titokzatos jótevő, Holczerék a vörösiszap áldozatai).

Az ünnepélyes díjátadó előtt kerekasztal-beszélgetést tartottak “Ügynökök a magyar médiában ’89 előtt. Szabad akarat vagy kényszer?” címmel Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, Eötvös Pál, a MUOSZ elnöke és Gervai András író részvételével. A beszélgetést Varró Szilvia vezette.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!