Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Megdöbbent az a kamionsofőr, akinek azt tanácsolta a rendőr, hogy ne vallja be, hogy Olaszországban volt.

Megdöbbentő esetet vett fel egy külföldről hazatérő kamionsofőr. A férfi a magyar-orszták határon lépett be Magyarországra, amikor egy magyar rendőr azt tanácsolta neki, hallgassa el, hogy Olaszországban járt, mert különben karanténba kerül. A rendőr azután tanácsolta neki ezt, hogy megkérdezte, vannak-e tünetei.

A kamionos a videó elején elmondja, azért veszi fel a jelenetet, hogy megmutassa, milyen ellenőrzésen kell átmenjen a határnál. Hozzáteszi, rendőrautókat lát, de vöröskeresztet, vagy egészségügyi szakembert nem.

A videót többen feltöltötték a Facebookra, így nem egyértelmű ki a kamionos. A teljes beszélgetést a 444 írta át a videóból.

Sofőr: Szép jó reggelt!
Rendőr: Olaszországban járt?
Sofőr: Jártam, a múlt héten. Igen.
Rendőr: Jobban jár inkább, menjen tovább!
Sofőr: Köszönöm szépen.
Rendőr: Higgye el!
Sofőr: Most Ausztriában. De a közúti szállítmányozás ugye nincs az egyelőre nincs korlátozva?
Rendőr: Nincsen korlátozva, igazából a bejárás van.
Sofőr: Ühüm.
Rendőr: A két héten belül Olaszországból… aki járt Olaszországban, akkor Magyarországra csak úgy léphet be, hogy ha bejön, és mondja, hogy két héten belül volt Olaszországban, akkor haza fog menni és a lakhelyén karanténba kerül. Úgyhogy azért mondtam, maradjunk annyiban, inkább menjen tovább egy hét után. Ha nincs tünete. Ha nem köhög, nem…
Sofőr: Nem-nem. Tehát ha odafigyel az ember maszkkal, fertőtlenítővel…
Rendőr: Mert nagyon sokan belefutottak, hogy két napja volt, aztán mikor mondtuk, hogy nagyon sajnáljuk, de akkor két hétig otthon, akkor két hét kiesés. Az magának sem jó…
Sofőr: Persze. Köszönöm szépen!
Rendőr: Az a lényeg, hogy nem szabad megmondani, hogy olaszban volt.
Sofőr: Értem, köszönöm szépen, viszlát.

Figyelem!!!!! Kérlek Osszàtok a videót!!! Csalnak a határátkelőnélA határőr kérdése: Olalszországban jàrt?? mondja igen. a múlt héten .. Erre a határőr tovàbbengedi… Mondja. Neki jobban jár ha most továbbmegy…. Aztán mondja a rendőr az a lényeg, ha kérdéseket tesznek fel. Nem szabad megmondani hogy volt Olaszban!! Miért fizetik ezeket…????

Posted by Erdei Attila on Friday, March 13, 2020

A férfi a beszélgetés végén hozzáteszi, indulatos lett a rendőr tanácsát, és nem is tudja, hogy fel merje-e tenni a videót a Facebookra.

 


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!