KezdőlapHírekAz orvosok amputálták Roman Kosztomarov műkorcsolyázó olimpikon lábait

Az orvosok amputálták Roman Kosztomarov műkorcsolyázó olimpikon lábait

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mindkét lábát amputálták az orosz származású jégtáncosnak. Roman Kosztomarov a 2006-os torinói téli olimpián szerzett aranyérmet. A sportoló jelenleg is súlyos állapotban van, akár mindkét karját is elveszítheti.

Súlyos egészségügyi állapotban van az orosz jégtánc olimpikonja, Roman Kosztomarov a hírek szerint súlyos tüdőgyulladást szenvedett, minek következtében mindkét lábát amputálták, de a betegség a kezeit is veszélybe sodorta.

A 46 éves Kosztomarov múlt hónapban került egy moszkvai kórház intenzív osztályára, miután kifejezett gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodott. A sportolónál szepszist és tüdőgyulladást diagnosztizáltak, azonnal lélegeztetőgépre tették.

Kosztomarov egyik lábát teljesen elvesztette, a másik lábát pedig a sarkáig amputálták, de állapota továbbra is súlyos.

„Sajnos amputálni kellett a lábait. A műtét jól sikerült, Roman eszméleténél van. Általános állapota javul” – idézett egy orvosokat a TASZSZ hírügynökség. „Most azért küzdünk, hogy megmentsük a kezeit” – tették hozzá az orvosok.

Kosztomarov szerdán ünnepelte 46. születésnapját, felesége, Oksana Domnina, aki maga is olimpiai érmes jégtáncos, közösségi oldalán köszöntötte fel férjét, és adózott a férje által tanúsított „bátorság” előtt.

„Boldog születésnapot, hősöm, szerelmem, bajnokom” – írta. „Büszke vagyok rád, a bátorságodra, az erődre, a buzgalmadra, kívánom, hogy minél hamarabb győzz ezekben a nehéz pillanatokban”.

„Pontosan egy évvel ezelőtt még a legrosszabb álmunkban sem gondoltuk, hogy ilyen változás történhet az életben, de most megtörtént, és mindent legyőzünk, mindennel megbirkózunk. Én hiszek benne. Csak élj” – írta Oksana Domnina.

https://www.youtube.com/watch?v=RwnPTxpcBuo&ab_channel=Nexus

Oleg Matytsin orosz sportminiszter a Tassnak azt mondta, hogy az egész ország azt kívánja a moszkvai születésű sztárnak, hogy térjen vissza egészségesen: „Erőt és egészséget kívánok neki” – mondta. „Az egész sportvilág aggódik Romanért, és reméli, hogy mielőbb felépül.

„Az egyetlen igazán értékes ajándék, amit mindannyian adhatunk neki, a hit. Biztos vagyok benne, hogy a szakemberek jól összehangolt munkája, valamint a hozzátartozók és számos szurkoló támogatása segíteni fog legyőzni a betegséget” – fogalmazott a miniszter.

A többszörös világ- és Európa-bajnok híres jégtáncos Tatiana Navka oldalán aranyérmet nyert a 2006-os olaszországi téli olimpián. Kosztomarov Moszkvában született, és kilencéves korában kezdett korcsolyázni. Kosztomarov és Navka kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnokok.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet