KezdőlapHírekBestseller lett az első netes szappanoperából

Bestseller lett az első netes szappanoperából

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hol vannak már a pöttyös és csíkos könyvek, a századelős lányregények? Bridget Jones alakja is a múlté, a legújabb sikerkönyvek ugyanis egy magyar szerzőnő, Fejős Éva művei: a Bangkok, tranzit és a Hotel Bali után nemrég megjelent az író Csajok című regénye, amely egy internetes szappanoperából nőtte ki magát könyvvé.

Fejős Éva hősei villámgyorsan elvarázsolták a hazai közönséget, a sikerlisták élére ugrottak, az írónő nevét százezrek ismerték és jegyezték meg.

A Hotel Bali és a Bangkok, tranzit című regénnyel robbant be a köztudatba Fejős Éva – regényei a 2008-as év legnagyobb slágerei lettek, a sikerlisták élére ugrottak, hónapokig vezették az eladási listákat. Az írónő azonban nem volt már „kezdő”, amikor piacra kerültek művei: gyermekkora óta ír regényeket, novellákat, nyolc éve dolgozik újságíróként, több díjat bezsebelt már, írt televíziós sorozatot, dolgozott napi-, heti- és havilapoknál egyaránt. Sikere talán könnyed stílusának köszönhető; talán annak, hogy hősei hétköznapiak, kalandjaik pedig bármelyikünkkel megtörténhetnek – nőként és férfiként egyaránt.

Éva legújabb regénye, a Csajok internetes szappanoperaként indult: rajongói hétről hétre végigizgulhatták a négy főhős kalandjait. Ebből a maga nemében páratlan „blogból” született aztán a könyv, amely a 2009-es év egyik szenzációja lett.

A Csajok főszereplője három nő és egy férfi. Mind a négyen harmincas éveiket tapossák, mindannyian keresik a saját útjukat, közben hihetetlen, vagy éppen teljesen hétköznapi kalandokba keverednek, és családot, karriert, boldogságot akarnak. Hanna, Móni, Flóra és Márk négy különböző életutat, négy különböző karriert, embertípust testesít meg, ám mindannyian szerethető karakterek. Éva regényének végkifejlete fantasztikus, ám korántsem biztos, hogy itt a vége: az írónő ugyanis saját honlapján folytatja egyik hősének történetét.

Aki olvasta már Fejős Éva könyveit, tudja, hogy letehetetlenek, sodróan lendületesek, távoli helyekre röpítenek, vagy csak a szomszéd utcába vezetnek, de minden esetben szórakoztatóak, igazak, és rólunk szólnak…

Fejős Éva gyerekkora óta ír könyveket. Meséket, novellákat, krimiket. Holtodiglan című krimije 1999-ben jelent meg. Készített mini krimiket, egészségügyi cikkeket, írt egy huszonkét részes „segítő” tévéfilmsorozatot a házi betegápolásról, Családban marad címmel. A Duna Televízión vetített sorozat 1999-ben Nívódíjat nyert. Nyolc éve a Nők Lapja újságírója. 2003-ban Minőségi Újságírásért Díjat kapott a petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért.

Az Ulpius-háznál 2008-ban jelent meg első regénye, a Bangkok, tranzit, amely gyorsan meghódította a magyar olvasókat. Az első sikert hamarosan újabb követte: a Hotel Bali tavaly a karácsonyi könyvvásár egyik legnagyobb bestsellere lett. A két kötetből több mint félszázezer példányt adtak el. Fejős Éva legújabb könyve, a Csajok eredetileg internetes szappanoperának indult, de regénnyé nőtte ki magát, és megjelenését követően szinte azonnal az eladási listák élére került. Jelenleg Fejős Éva mindhárom könyve szerepel a Libri sikerlistájának első tíz helyezettje között, ami hazai viszonylatban példátlan sikernek számít.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet