Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kemoterápia káros hatásáról már igencsak sok tanulmány született, de a legfrissebb kutatások megint alátámasztják, hogy – ha csak lehet – jobb lenne mellőzni ezt a „gyógyítási” módot.

kemoterapia

Egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy miért olyan ellenállóak a rákos sejtek. Eközben rábukkantak arra a felfedezésre, hogy a kemoterápia nem csak károsítja az egészséges sejteket, hanem egy olyan dózist is ad nekik, mely által egy bizonyos fehérje kezd termelődni. Ezek a fehérjék segítik elő a tumor növekedését és életképességét.

A kutatást végző orvoscsoport arról számolt be, hogy az új eredmények igencsak meglepték őket is. Egy másik hír szerint a rák elleni gyógyszerek az okozói annak, hogy a daganat áttételessé válik, és a méretük is igencsak megnő a gyógyszerek fogyasztása után.

A szakemberek szerint a terápia gyorsabban megöli a beteget, mint maga a betegség. A WNT16B annak a fehérjének a neve, amely elősegíti a rákos sejtek megkétszereződését, és ellenálló képességüknek növekedését.

„Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.” – nyilatkozta a kutatást végző csapat. Mindezek mellett viszont 11 különböző tanulmány mutatta ki, hogy a kurkuma fűszer 81 százalékkal csökkentette az agydaganatot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!