KezdőlapHírekDesszertet is lehet grillen készíteni – lesd el a fortélyokat a Grillbajnokságon

Desszertet is lehet grillen készíteni – lesd el a fortélyokat a Grillbajnokságon

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Aki sokféle, meglepő kompozíciót kíván látni, sőt eltanulni a grillcsapatoktól, annak a helye ott van a Grillbajnokságon. Laikusként nem is gondolná az ember, mennyi mindent lehet nyílt tűzön elkészíteni az előételtől a desszertig.

A Magyar Grillszövetség az idei Hazai Hús Grillbajnokságot a SzeptEmber Feszten rendezi, szeptember 5-én. A színvonalas többfordulós bajnokságot idén 11. alkalommal rendezik meg és nagyon komoly küzdelemre lehet számítani.

– Ez egy nagyon komoly verseny, nemzetközi előírások szerint működik, 5 féle ételt kell készíteniük a versenyzőknek grillen, ami azt jelenti, hogy a fő húsételt csak és kizárólag szabad tűzön lehet készíteni. A feladatok között egy hal, egy szárnyas, egy sertéshús, egy marhahús étel és egy édesség elkészítése szerepel. Megválasztottuk, hogy idén szürke harcsa lesz a magyar termék. Továbbá bőrös csontos csirkemell, azt lehet filézni is, na meg amit a versenyző kíván belőle.  Szintén magyar termék a sertés szűz és a hátszín, ami magyar húsból származik. A desszert pedig saját fantázia szerint készül. A nem nagy összegű nevezési díj fejében majdnem az összes alapanyagot a Grillszövetség biztosítja, különböző támogatók és szponzorok által – mondta Ferenczi István, a Magyar Grillszövetség elnöke, aki egy nagyon színvonalas ütős versenyt szeretne megrendezni.

A versenyre bárki nevezhet, profi és amatőr kategóriában indítják az „ízletes csatát”. A derby reggel 8 óra 30 perckor kezdődik, az árukosarak kiadásával, utána tűzgyújtás és indul a főzés. Az első étket 10 órakor kell tálalniuk a versenyzőknek a neves szakemberekből álló zsűri elé.

A versenyprogramnak ugyan nem része, de különleges látványosságnak ígérkezik a 18 kilós malac grillezése, amelyet nem mindennap és nem mindenhol látni.

Mindennek van titka, még a grillezésnek is!



– Ahogy mindennek, a grillezésnek is megvannak a maga titkai, fortélyai. A legelső az, hogy a húst sohasem pácolhatjuk olajban, mert amikor ráteszik a rácsra, utána és percek alatt füstöl. Ismerni kell a húsnak a sűrűségét is. Például egy hátszín nem biztos, hogy jó sűrűségű hús, ha 2 napig „áztattam” valamiben. Sokkal inkább sütés közben kell ecsetelgetni s így szépen lassan sül át. Ezt pedig érteni kell. Éppen ezért mondtam az elején is, hogy mindenki „tud „grillezni, mindenki grillez is, de nem biztos,  hogy az a termék osztályos szinten jó.  Egy baráti társaságban nem biztos, hogy feltűnik, mert jól megsütötted és kész, elvagyunk egy pohár sör vagy bor mellett. Ám azért profi szinten grillezni, az már tudomány. Erre szeretnénk az országot megtanítani. Ez a rendezvény is ilyen indíttatásból született meg annak idején, no meg indul a honlapunk, s majdan oktatást is szeretnénk szervezni. – zárta Ferenczi István elnök úr.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet