KezdőlapHírekÉlő, helyszíni közvetítés a Super Bowl-ról

Élő, helyszíni közvetítés a Super Bowl-ról

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A SPORT TV évek óta, így idén is a helyszínről, élőben közvetíti az NFL döntőjét, azaz a Super Bowl-t. A különbség pusztán annyi, hogy a jelenkori gladiátorok idén Dallasban csapnak majd össze. Barack Obama kedvencei nem lesznek ott, de az elnök így is szurkol valakinek.

12 bajnoki cím szemben 6 Lombardi-trófeával. – Mintha csak törvényszerű lett volna, hogy a Nemzeti Futball Liga 90. születésnapja után néhány hónappal két csúcstartó vívja egymással a bajnokság döntőjét. A Green Bay Packers büszkélkedhet a legtöbb bajnoki címmel (12), míg a jelenlegi lebonyolítási rendszer, a Super Bowl bevezetése óta a Pittsburgh Steelers hat győzelemmel vezet.

A Super Bowl valójában csak egy fontos mérkőzés, de ez a 60 perc alapvetően meghatározza a pályára lépő játékosok, a csapatokat felkészítő edzők további életét. Mert talán ez az egyetlen lehetőségük, hogy valóra váltsák minden amerikai kisgyerek álmát, és elhódítsák a győztesnek járó Lombardi-trófeát.

A férfiak kedvenc hétvégéjén nem csak a mérkőzés az egyetlen szórakoztató elem. A show sem maradhat el, a himnuszt idén például Christina Aguilera énekli, a félidőben pedig élő, exkluzív koncertet ad majd a Black Eyed Peas.

A Super Bowl a Fehér Házig is elér. Barack Obama megígérte, hogy amennyiben kedvenc csapata a Chicago Bears eljut odáig, mindenképpen elutazik Dallasba. A Green Bay tett róla, hogy a chicagói álmok ne válljanak valóra és üzentek is az elnöknek: ”Az elnök nem akar eljönni megnézni minket a Super Bowl-on. Tudjátok mit? Majd mi meglátogatjuk!” – viccelődnek. Ezzel utalnak arra a szokásra, hogy a bajnok minden évben látogatást tesz a Fehér Házban. Barack Obama második kedvenc csapata ráadásul a Steelers, így vélhetően neki nem lenne olyan kellemes az a teadélután Washingtonban.

”A Super Bowl önmagában is nemzeti ünnepnek számít az Egyesült Államokban, de így, hogy a liga történetének legeredményesebb csapata, a Green Bay Packers és a legtöbb Super Bowl-győzelemmel büszkélkedő Pittsburgh Steelers méri össze erejét a Dallas Cowboys csodastadionjában, még nagyobb érdeklődés övezi a találkozót. A helyszínen több mint százezer, a tévékészülékek előtt világszerte körülbelül egymilliárd ember figyeli majd a mérkőzést, amelynek felvezetése, hangulata az Olimpiákat és a labdarúgó világbajnokságokat idézi. Ha kíváncsiak a sorsfordító pillanatokra, kapcsoljanak február 6-án, 23 óra 15 perckor a SPORT1-re – és ha még nem láttak amerikai futballt, lehet, hogy az Önök élete is megváltozik. Ha pedig már láttak, akkor biztosan velünk tartanak!” – foglalja össze a mérkőzés lényegét Faragó Richard, a SPORT TV kommentátora, aki többévi helyszíni tapasztalattal a háta mögött pontosan tudja milyen fontos esemény Super Bowl.

Február 6. 23:15 NFL Super Bowl: Pittsburgh Steelers-Green Bay Packers SPORT 1 (élő, helyszíni)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet