KezdőlapHírekFélbeszakadt a szerveltávolítási műtét, mert a beteg „túl sok életjelet mutatott"

Félbeszakadt a szerveltávolítási műtét, mert a beteg „túl sok életjelet mutatott”

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Anthony Thomas „TJ” Hoover-t, egy Kentuckyban élő férfit szívleállás után agyhalottnak nyilvánították, miután kábítószer-túladagolással szállították kórházba – írta a The Guardian.

A családja kénytelen volt szembenézni a lesújtó diagnózissal: Hoovernél nem mutatkoztak reflexek, következtetésképpen az orvosok úgy ítélték meg, hogy nincs esély a felépülésére.

Lassan elkezdődtek a “szervmentés” előkészületei, hogy tiszteletben tartsák a férfi emberi mivoltát egy megható megemlékezést is szerveztek, mielőtt elkezdték volna a műtétsorozatot.

Azonban nővére, Donna Rhorer szeme láttára meglepő és egyben vérfagyasztó kép bontakozott ki, elmondása szerint az agyhalottnak hitt Hoover szemhéjai megrezdültek, tekintete pedig a halotti szertartás közben az emberek mozgását követte, de teste továbbra is halott volt.

A családot kezdetben azzal nyugtatták, hogy csupán képzelgésről van szó, hozzátartozójuk ugyanis már teljesen halott és csak a gépek tartják életben, ám amikor Hoover a műtőasztalon mégis ébredezni kezdett, az orvosok kénytelenek voltak félbeszakítani a műtétet.

Az esetről beszámoló nő szerint a testvére jeleket küldött a világ fele, mintha azt mondta volna: „Itt vagyok, ne adjátok fel.”



Három évig tartó küzdelem után Hoover végül elhunyt, voltak ugyan kisebb nagyobb sikerek egészségének visszaállítására, de teljesen soha nem épült fel.

Az eset megkérdőjelezi a szervdonáció körüli szabályozások és eljárások hitelességét és etikai helyességét. A kórház közleményében azt hangsúlyozta, hogy mindig a betegek biztonságát tartják szem előtt és megtesznek minden tőlük telhetőt a páciensek egészségének megőrzéséért.

Gondoljuk csak el milyen érzés lehet a hozzátartozóknak a döntés súlyossága, amely a szívüket terheli. Döntsenek etikusan és engedjék szerettüket békésen meghalni vagy kapaszkodjanak a legkisebb reménybe is, annak érdekében, hogy szeretett családtagjukat megmentsék a halál torkából.

Egy ilyen döntés soha sem könnyű, de az, ami Anthony Thomas „TJ” Hoover-el esett meg példátlan volt az elmúlt 50 év orvostörténelmében. Családtagjai helyesen döntöttek amikor 3 év elteltével engedték elmenni kedves szerettüket és hagyták békében pihenni.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet