KezdőlapHírekFélmilliárd forint értékű segítség az árvízkárosultaknak

Félmilliárd forint értékű segítség az árvízkárosultaknak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Duna Televízió népszerűségével, családi tagságával és hitelével ilyen nagymértékben tudta a világ öt kontinensének magyarságát mozgósítani, akik érzik, ha összefogásra van szükség” – jelentette ki Cselényi László, a Duna Televízió elnöke kedden délelőtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet budapesti sajtótájékoztatóján.

Az eseményen a Nemzet Televíziója mint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legfőbb támogatója vett részt, a nézői felajánlásoknak köszönhetően ugyanis 304 millió forintot utalt át a szervezet számlájára.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a sajtótájékoztatón ismertette a félmilliárd forint értékű árvízi újjáépítési segélyprogramjának részleteit, külön kiemelve azokat a településéket, ahol már megkezdődött a felújítás. „A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet május közepe óta összesen tizennyolc magyarországi településre – az észak-magyarországi Sátoraljaújhelyre, Felsőzsolcára, Ongára, Ócsára, Ócsanálosra, Gesztelyre, Felsődobszára, Hernádkércsre, Edelénybe, Szendrőre, Szendrőládra, Boldvára, Ónódra, Miskolcra, Tolcsvára, Erdőhorvátiba, valamint a dunántúli Bakonycsernyére, Bőnyre és Csikóstőttősre – juttatott el 25 millió forint értékben gyorssegélyt” – tájékoztatott Lehel László, majd hozzátette, hogy Sátoraljaújhelyen az újjáépítés is megkezdődött, a jövő héten pedig újabb településekre látogatnak ki a szervezet megbízott szakemberei.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legnagyobb támogatója a Duna Televízió, amely 304 millió forintot utalt át az árvíz miatt megrongálódott házak felújítására és az ingóságok pótlására. A Nemzet Televíziója nevében Cselényi László elnök minden adományozónak megköszönte a támogatását, majd ismertette a felajánlás pontos összegét, amely július 20-án 333 millió forint. Cselényi László emlékeztette a jelenlevőket arra, hogy mivel az állam a földig lerombolt házak újjáépítésében vállal segítséget, a Duna Televíziónak és a Segélyszervezetnek azokon kell segíteni, akikkel senki nem törődik, vagyis a súlyosan megrongálódott házak helyrehozatalában és az értékek pótlásában van szerepük.

„Az árvízi segítségnyújtás meghirdetésének elején számtalan logisztikai kérdést kellett megoldanunk” – mondta Cselényi László. A Duna Televízió elnöke a Nemzet Televíziója által meghirdetett adományozáshoz csatlakozott jelentős intézményeknek, közszereplőknek és művészeknek is köszönetet mondott, majd megemlítette, hogy természetbeni juttatások szintén érkeztek a csatornához. Cselényi László egyik leghőbb, ám végül nem megvalósítható vágyát is megosztotta a jelenlevőkkel: székelyföldi gerendaházakat szeretett volna eljuttatni az árvízkárosultaknak.

Beszéde végén kiemelte, hogy a nézők által felajánlott adományok sorsáról módszeresen be fognak számolni a jövőben is. „Ezzel tartozunk nézőinknek, akiknek ilyen erős bizodalmuk van bennünk”- zárta a Duna Televízió elnöke.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet