KezdőlapHírekHorvátországi kirándulásból hazatérő magyar turistákat szállított az M7-en balesetező busz

Horvátországi kirándulásból hazatérő magyar turistákat szállított az M7-en balesetező busz

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

“Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A baleset kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki.

“Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok” – írta közösségi oldalán a miniszterelnök. “Vigyázzunk egymásra az utakon” – tette hozzá.

Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet