KezdőlapHírekÍgy búcsúzott édesanyja a szombaton elhunyt 21 éves magyar zsokélánytól

Így búcsúzott édesanyja a szombaton elhunyt 21 éves magyar zsokélánytól

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egész világot megrázta a 21 éves magyar zsokélány halála, gyászol a lovassport világa. Jeles Eszter szombaton hunyt el, miután szeptember 5-én súlyos balesetet szenvedett az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon.

Jeles Eszter 4 éves kora óta lovagolt, az egész életét a lovaknak szentelte, minden vasárnapját a Kincsem Park-ban töltötte. Amatőr lovasként tízszer haladt át elsőként a célvonalon. Számos alkalommal képviselte Magyarországot a nemzetközi versenyeken.

Jeles Eszter szombaton, szeptember 4-én első magyar lovasként aratott győzelmet a Fegentri Amatőr Női világbajnokság versenyén. A 21 éves lány vasárnap is versenybe szállt, ám futam közben végzetes balesetet szenvedett. Azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére Jeles Eszter szervezete 13 nap után feladta a küzdelmet.

Meghalt a 21 éves magyar zsokélány: verseny közben szenvedett balesetet

Az Isztambulban tartott megemlékezésen édesanyja a következőképp búcsúzott: “Az eltelt két hét alatt nagyon sok minden történt, amit szavakkal nem tudok elmondani. Győzelem, boldogság, mámor. Egy elkerülhetetlen versenybaleset. Kórházi küzdelem, remény, összeomlás, szomorúság és sok-sok szeretet, el sem lehet mondani mennyi!

Eszti választotta Belgium helyett az isztambuli versenyt, minden áron itt akart lenni. Nagyon köszönöm, hogy a szombati verseny megadta Neki azt a hatalmas boldogságot, amire vágyott, amit megérdemelt…

A balesetet követően orvosok, ápolók kiemelkedő szakmai tudásukkal, odafigyelésükkel megtettek mindent. Hála és köszönet nekik! Továbbá hálásak vagyunk a TJK (Türkiye Jokey Kulübü – Török Zsoké Klub) vezetőségének, munkatársainak a számunka nyújtott segítségükért, szeretetükért, mindenért, amit értünk tettek. Óriási erőt adtak ebben a nehéz helyzetben mindazok, akik velünk együtt imádkoztak Eszti felépüléséért.

Eszti csodálatos gyermek, nagyszerű társ, és kivételes barát volt, akit mindenki szeretett. 2016-ban ez az idézet ragadta meg: ‘Ha egy nap a sebesség öl meg engem, ne sírjatok, mert én mosolygok.'”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet