KezdőlapHírekKényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép 177 emberrel a fedélzetén, miután felszállás után...

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép 177 emberrel a fedélzetén, miután felszállás után felrobbant egy ablak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az Alaska Airlines egyik járatának fedélzetén pánikszerű pillanatoknak voltak tanúi az utasok. A pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután közvetlenül a felszállás után kiszakadt egy ablak.

Horrorba illő jeleneteknek voltak szemtanúi azok az utasok, akik nemrég az Alaska Airlines járatát választották. Közvetlenül a felszállás után kiszakadt a gép egyik ablaka, így a pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az esetet követően a légitársaság úgy döntött, hogy az összes Boeing 737 Max 9-es repülőgép a földön marad ellenőrzésre – számol be a BBC.

Az egyik utas által készített fotón jól látható, hogy a törzs egy részéből egy egész panel hiányzik, egy üléssor mellett. Az incidens idején 171 utas és hat fős személyzet tartózkodott a fedélzeten. Senki sem sérült meg.

Az 1282-es járat helyi idő szerint 17 óra 0 perc körül szállt fel a portlandi nemzetközi repülőtérről, de kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután a személyzet „nyomáscsökkentési problémát” jelentett – közölte az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal az X közösségi médiában.

A belföldi járaton közlekedő gép biztonságosan landolt a portlandi repülőtéren.

„A repülőgép biztonságosan leszállt a portlandi nemzetközi repülőtéren mind a 171 utassal és a személyzet hat tagjával a fedélzeten” – áll a légitársaság közleményében.

„Bár az ilyen típusú incidensek ritkák, a repülő személyzetünket kiképezték és felkészítették a helyzet biztonságos kezelésére” – tette hozzá a társaság.

Az Alaska Airlines azt is közölte, hogy „ideiglenesen” a flottájában lévő mind a 65 737 Max 9-es repülőgépet a földön tartják ellenőrzés céljából.

„Minden repülőgépet csak a teljes körű karbantartási és biztonsági ellenőrzések befejezése után állítanak újra szolgálatba” – mondta Ben Minicucci, az Alaska Airlines vezérigazgatója. A Boeing közölte, hogy tudomással bír az incidensről, és „dolgozik azon, hogy további információkat gyűjtsön”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet