KezdőlapHírekKét hónappal a törökországi földrengések után a "csodababa", aki 5 nap után...

Két hónappal a törökországi földrengések után a „csodababa”, aki 5 nap után került elő a romok alól, találkozott édesanyjával

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Közel két hónappal azután, hogy Törökországot pusztító földrengés rázta meg, egy édesanya rátalált kislányára, miután a DNS-teszt megerősítette, hogy a romok között talált csecsemő az ő gyereke.

A három és fél hónapos kislány az a „csodababa”, akit több mint 128 órával a február 6-i földrengés után találtak meg élve egy épület romjai alól Hatay tartományban.

A családügyi miniszter 54 nappal a katasztrófa után adta át a kislányt édesanyjának, Yasemin Begdasnak egy adanai kórházban. A baba a Vetin nevet kapta.

„Egy anya és gyermeke újraegyesítése az egyik legértékesebb feladat a világon” – mondta Derya Yanik családügyi és szociális miniszter. Miután kezdetben egy adanai kórház gondozásában volt, a csecsemőt elnöki repülőgéppel szállították Ankarába, ahol a hatóságok vették gondozásuk alá.Egy DNS-teszt kimutatta, hogy Yasemin a kislány édesanyja. A nőt visszavitték Adanába.

A február 6-i földrengésben és az azt követő utórengésekben több mint 56.000 ember halt meg, az áldozatok közül 50.000-et Törökországban, a többit a szomszédos Szíriában jegyezték fel.

A kislány apja és két testvére is meghalt a rengésben – áll a minisztériumi közleményben.

Fotó: La Paz Times/Twitter, Twitter

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet