KezdőlapHírekKitiltották a 6 éven aluli gyerekeket a vértesszőlősi eperföldről, mert tönkreteszik a...

Kitiltották a 6 éven aluli gyerekeket a vértesszőlősi eperföldről, mert tönkreteszik a termést

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szigorú szabályokat hozott a vértesszőlősi eperföld tulajdonosa, Tóth Kata, aki megelégelte, hogy a 6 éven aluli gyerekek tönkreteszik a termést, ezért kitiltotta őket a földjéről.

Megindult az eperszezon a Vértesszőlősön, míg az eper ára a tavalyihoz képest nem változott, addig a szabályokban igencsak komoly változásokat vezetett be a családi vállalkozás vezetője, Tóth Kata.

A drasztikus változásokra azután került sor, hogy a gyerekek eperrel dobálóztak, letaposták a növényeket, ráadásul nem egyszer fordult elő, hogy az ágyások között végezték el a kis- és nagydolgaikat.

„Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokalltunk. Az anomáliáknak pedig véget kellett vetnünk. Úgy gondolom a tiltással védjük a gyümölcsöket, a többi vásárlót, a gyermekeket és a munkánkat is” – mondta Tóth Kata a Kemma.hu-nak.

Míg a 6 év alatti gyerekek teljes kitiltást kaptak, addig a 6 és 12 év közötti gyerekek felnőtt kíséret mellett léphetnek be az eperföldre. Emellett háziállatot sem szabad bevinni.

„Továbbá régóta szabály az is, hogy az eperföld területére házi kedvencet, vagy kisállatot nem áll módunkba beengedni, kérjük ennek megfelelően érkezzenek, és gondoskodjanak róluk” – mondta a lapnak a tulajdonos.

A területre ugyanakkor tilos gyerekjátékot, rollert, kerékpárt, tolókocsit, sámlit, talicskát, kemping széket valamint nyugágyat bevinni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet