Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Megszületett az elvi megállapodás a kormány és egy szombathelyi cég között, amely felajánlotta, hogy térítésmentesen lebonyolítja az augusztus 20-i tűzijátékot. A rendezvények kommunikációját a korábbi hírekkel ellentétben mégis a közigazgatási minisztérium végzi majd.

Több lap is arról számolt be, hogy a kormány egy offshore hátterű céggel is tárgyal az ünnepség kommunikációs feladatainak ellátásáról. Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár korábban arról beszélt, vannak olyan marketing feladatok, amelyeket nem lehet hatékonyan minisztériumi keretek között elvégezni. Az újságokból az is kiderült, nem közbeszerzéssel választják ki a céget.

Megkerestük a kommunikációért felelős államtitkárságot, hogy megvan-e már cég, miért tárgyalnak offshore hátterű céggel, miért nincs közbeszerzés, és drágulhat-e a rendezvény emiatt. Azt a választ kaptuk írásban, hogy azokra a feladatokra, amelyeket a minisztérium maga is el tud végezni, nem kötnek szerződést. Ilyen a kommunikáció is. A rendezvény biztosítására és a logisztikai feladatok fellátására pedig közbeszerzési eljárást írtak ki.

Farkas Mihály, a Kopula ’96 Kft. tulajdonosa csütörtökön közölte, hogy a a közigazgatási minisztérium elfogadta a felajánlását, amely szerint a cég rendezné meg az augusztus 20-i tűzijátékot. A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság tájékoztatása szerint a rendezvénybiztosítás összehangolásán dolgoznak.

Forrás: mr1-kossuth.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!