KezdőlapHírekMagyar ízekkel ismerkedhet Brüsszel

Magyar ízekkel ismerkedhet Brüsszel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Magyarország, az EU következő soros elnökeként kiemelt helyen szerepel azon a mezőgazdasági minivásáron, amelyet vasárnap és hétfőn Brüsszelben a St. Catherine téren rendez az Európai Bizottság, a közös agrárpolitika jövőjéről szóló nyilvános konzultációsorozat záróeseményéhez kapcsolódóan.

A magyar megjelenést a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Agrármarketing Centrum szervezi – közölte a magyar agrártárca. A kiállításra kerülő, kosárba rendezett termékkompozíciót olyan hagyományos magyar élelmiszerek, hungarikumok alkotják, amelyek már elnyerték az európai uniós oltalmat, illetve közösségi oltalmuk megszerzése folyamatban van.

Ezek mellett a Kiváló Magyar Élelmiszer, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet elnyert hagyományos, illetve tájjellegű termékeket is megismerhetnek a brüsszeliek.

Így kapható lesz a vásáron pálinka, tokaji bor, szikvíz, makói vöröshagyma, hajdúsági torma, kalocsai vagy szegedi fűszerpaprika őrlemény, gyulai kolbász, csabai kolbász, szegedi téliszalámi, Piros Arany, tepertős pogácsa, kunsági perec, matyó kalács, pászkakalács. Néhány magyar biotermék is feltűnik majd, például kecskesajt, méz és lekvár.

A vasárnapi kulturális program nyitóelőadásán a Tápiómente Táncegyüttes lép fel, csárdással, üveges tánccal és verbunkossal. A táncosoknak ősi magyar hangszereket megszólaltató autentikus zenekar húzza a talpalávalót.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet