Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Alla Levushkina proktológus, Oroszország legidősebb praktizáló sebésze, Ryazanban hunyt el, 92 éves korában.

Levushkina január 23-án halt meg. Egészségügyi okok miatt 2018-ban abbahagyta a kórházban folytatott munkáját. 67 évig dolgozott az egészségügyben.

2014-ben elnyerte Oroszország egyik legrangosabb orvosi díját, a „Szakma iránti lojalitás” díj „Elhivatottság” kitüntetését.

Levushkina 67 év alatt végzett műtétjeinek pontos számát lehetetlen pontosan kiszámolni. Szinte egész életében szülővárosában, Ryazanban dolgozott, 1960-ban az akkor újdonságnak számító proktológia úttörője lett.

Ugyanakkor Levushkina nem gondolta úgy, hogy az ő szakterülete volna a legnehezebb.

„Általánosságban véve, nekem úgy tűnik, a terapeuták a legokosabbak.” – mondta. „Ők mindent tudnak és észszerűek. Mi, sebészek, nagyon gyorsak vagyunk. A nehézségekről szólva pedig úgy gondolom, az a legnehezebb, hogy soha ne okozzunk kárt. Az orvos feladata, hogy biztosítsa az emberi test normális, egészséges működését.”

Levushkina évente 200 műtétet végzett el, idős kora ellenére. Ha az egészségéről kérdezték, azt felelte:

„Határozott kezem van. Egyáltalán nem remeg a kezem, ez egy sebész esetében lehetetlen is lenne. Nem dolgozhatsz úgy sebészként, hogy nem praktizálsz. Az rendkívül unalmas lenne!” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!