KezdőlapHírekMeghalt Sinead O'Connor

Meghalt Sinead O’Connor

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

56 éves korában meghalt Sinead O’Connor ír énekesnő – jelentette szerdán a The Irish Times.

Sinead O’Connor az eredetileg Prince által írt Nothing Compares 2 U című dal lebilincselő verziójával robbant be a világ zenei életébe, egy felejthetetlen klipben, amelyben az énekesnő közvetlenül a kamerába néz, és amelyet azóta közel 400 milliószor néztek meg a YouTube-on.

A borotvált fejéről, a vallásról, a nemekről, a feminizmusról és a háborúról vallott nézeteiről éppúgy ismert volt, mint a zenéjéről, de sokan emlékeznek rá arról a pillanatról, amikor a Saturday Night Live-ban széttépte II. János Pál pápa fényképét.

Az énekesnő halála másfél évvel azután következett be, hogy 17 éves fia, Shane 2022 januárjában öngyilkos lett. Akkor az énekesnő azt mondta, követni akarja fiát a halálba.

„Úgy döntöttem, hogy követem a fiamat. Nincs értelme nélküle élni. Mindent, amihez hozzáérek, elpusztítok. Csak ő maradt nekem. És most ő elment” – írta a Twitter-en.

Sinead O’Connor 2018-ban tért át az iszlámra, és nevét Shuhada Sadaqatra változtatta, bár továbbra is Sinead O’Connor néven lépett fel. 2021-ben O’Connor kiadta Rememberings című memoárját, tavaly pedig Kathryn Ferguson rendezett filmet az életéről.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet