Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Halálos ítéletet hajtottak végre szerdán Texasban egy rasszista gyilkoson, aki az Egyesült Államok történetének egyik leghátborzongatóbb gyűlölet-bűncselekményét követte el azzal, hogy brutálisan meggyilkolt egy fekete férfit, írja az MTI.

John William Kingnek méreginjekciót adtak be azért, mert 21 évvel ezelőtt két társával meggyilkolta a 49 éves James Byrdöt. A fekete bőrű áldozatot egy teherautó hátuljához láncolták, és több kilométeren át száguldoztak vele, mígnem egy beton esőcsatorna szabályosan leszakította a szerencsétlen ember fejét.

A 44 évesen kivégzett King nyíltan a fehér felsőbbrendűség elméletét vallotta (olyannyira, hogy testének ruhával fedett részén alig volt olyan négyzetcentiméter, amelyet ne borított volna valamilyen fajgyűlölő, illetve neonáci tetovált ábra, illetve felirat), és a bűncselekménytől azt remélte, hogy ösztönzőleg hat majd valamilyen, feketék elleni erőszakcselekményeket elkövető csoport összeverődésére.

A kivégzést a Texas állambeli Huntsville-ben hajtották végre. Mielőtt megkapta volna a halálos injekciót megkérdezték tőle, hogy szeretne-e még valamit mondani az utolsó szó jogán, a férfi annyit felelt, hogy: “NEM”.

Az injekcióban beadott méreg, a pentobarbital másodperceken belül hatni kezdett, a férfi még hallhatóan lélegzett néhányat, majd teljesen mozdulatlanná vált.

Tizenkét perc múlva halottnak nyilvánították.

Clara Byrd Taylor, a meggyilkolt férfi testvére, azt mondta semmit sem érzett, miközben King éppen meghalt.

“Nem volt semmilyen megkönnyebbült érzésem.” – mondta, a kivégzést “csak egy büntetésnek” nevezte.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!