KezdőlapHírekVégső stádiumú rákot diagnosztizáltak a hatszoros olimpiai bajnok kerékpárosnál: „Még 2-4 évem...

Végső stádiumú rákot diagnosztizáltak a hatszoros olimpiai bajnok kerékpárosnál: „Még 2-4 évem van hátra”

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros, Sir Chris Hoy bejelentette, hogy végső stádiumú rákot diagnosztizáltak nála. A Sunday Timesnak adott interjújában elmondta, hogy az orvosok szerint várhatóan még két-négy éve van hátra – írja a BBC.

A 48 éves skót sportoló az év elején hozta nyilvánosságra, hogy rákos betegséggel küzd. A forrás szerint Hoy már egy éve tudja, hogy állapota végső stádiumban van. Idén a párizsi olimpia férfi kerékpár sprint döntője előtt még részt vett a váltóceremónián, ami számára szimbolikus jelentőséggel bírt.

Sir Chris Hoy pályafutása során hatszor nyert aranyérmet az olimpián, 2004 és 2012 között. Ezzel ő a második legtöbb olimpiai aranyat szerző brit sportoló, közvetlenül Sir Jason Kenny után, aki hét aranyérmet nyert. A 2008-as pekingi olimpián a férfi sprint döntőben szerezte meg első helyét, amely jelentős mérföldkő volt karrierjében.

Hoy 2013-ban vonult vissza a kerékpározástól, azóta a BBC Sport rendszeres szakértője és kommentátora volt. Korábban nem osztotta meg betegségének részleteit, de a Sunday Timesnak most elárulta, hogy prosztatarákkal diagnosztizálták, amely már áttéteket képezett a csontjaiban.

„Tudod, mindannyian megszületünk és mindannyian meghalunk, ez csak a folyamat része. Várhatóan még 2-4 évem van hátra” – mondta a sportoló az interjúban.

A rákot egy évvel ezelőtt fedezték fel, miután egy rutin vizsgálatot végeztek el rajta, amelyet vállfájdalmak miatt kértek. Eredetileg azt hitte, hogy egy edzőtermi súlyemelés közben sérült meg.



Nem sokkal azelőtt, hogy Sir Chrisnél a daganatot diagnosztizálták, feleségénél is elvégeztek egy sor vizsgálatot, amelyek később kimutatták, hogy sclerosis multiplexben szenved.

A kerékpársport legendája, aki az E.T. című film híres BMX jelenetei nyomán kezdett el érdeklődni a sport iránt, hatszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok és negyvenháromszoros Világkupa győztesként vonult vissza.

Sir Chris Hoy első olimpiai aranyát a 2004-es athéni játékokon szerezte, majd négy évvel később, 2008-ban, Pekingben három újabb aranyat nyert. A londoni 2012-es olimpián még két aranyéremmel gyarapította gyűjteményét.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet