Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Amikor meglátta, milyen sokan összegyűltek a temetésen, fogta magát, sarkon fordult és elment.

Igencsak kellemetlen esetnek voltak tanúi azok a gyászolók, akik szerettüket szerették volna végső nyugalomba helyezni, ám a helyszínre kiérkező pap meglátva a tömeget, sarkon fordult és otthagyta az egybegyűlteket.

Az esetre egy nyugat-nógrádi településen került sor. A november közepén bevezetett korlátozó intézkedések között az is szerepel, hogy a temetési szertartásokon a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt.

Az incidensről egy gyászoló számolt be a nool.hu-nak, aki elmondta, egy idős személy temetésére gyűltek össze a hozzátartozók, a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett a szertartásra, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Gyors számlálás után megállapított, hogy az összegyűltek száma meghaladja az ötvenet, és kijelentette, hogy semmiképpen sem szegi meg a szabályokat, nem tartja meg a szertartást.

Ezután sarkon fordult és otthagyta a gyászolókat.

A megdöbbentő esetet végül gyors reagálásával a kántor oldotta meg. Átvette az irányítást, és méltóképpen elhantolták az elhunyt földi maradványait.

A lap úgy tudja a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.