Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Túl van az életveszélyen az a 16 éves diáklány, akit szombatra virradóra életveszélyesen megsebesített Dunaújvárosban egy 34 éves tanárnő; a Szent Pantaleon Kórház – ahol életmentő műtétet hajtottak végre a lányon, s ahol jelenleg is ápolják – a szülők kérésére állapotáról nem adott ennél több információt.

A fiatal lány szombat hajnalban erőszakosan dörömbölt az egyik dunaújvárosi középiskolában oktató, angol- és drámatagozatos tanárnő ablakán. Nem a pedagógussal, hanem az éppen nála tartózkodó 19 éves barátnőjével, a tanárnő korábbi tanítványával akart beszélni.

A pedagógus többször is távozásra szólította fel a lányt – aki különben nem a tanítványa -, majd kihívta a rendőrséget. A dörömbölő ekkor elbújt, majd a járőrök távozása után folytatta az erőszakoskodást, még a konyhaablak rácsára is felkapaszkodott – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tanárnő, miután ismét hiába szólította fel távozásra a lányt, egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. Az egyik szúrás a mellkasán találta el, s életveszélyesen megsebesítette a diákot – tette hozzá R. Szabó Ágnes. Az MTI információja szerint a pedagógus azt mondta, hogy nem megsebesíteni, csak elijeszteni akarta a fiatalt.

A tanárnő ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás. Szabadlábon védekezik, mert a körülmények nem tették szükségessé őrizetbe vételét – közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint az ügyben még vannak tisztázatlan körülmények. A tanárnőt, a nála vendégeskedő barátnőt és a megszúrt diáklányt már meghallgatták a nyomozók, s tart a vallomások összevetése. A rendőrség szeretné, ha a pedagógust gyorsított eljárásban – egy hónapon belül – bíróság elé állítanák, de ezzel kapcsolatban még nem született döntés – mondta R. Szabó Ágnes.

Az MTI az érintett középiskolában csak a portást találta, az igazgató és helyettese szabadságon van.

Az ügy megdöbbentette a dunaújvárosiakat, a városi napilap fórumán több tucatnyian fejtették ki az ügyről a véleményüket. Az iskola vezetője a Dunaújvárosi Hírlapnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a tanárnő “emberileg és szakmailag is remekül végezte a munkáját. Ezt bizonyítják az általa és diákjai által elért eredmények is”. Az általa vezetett diákszínjátszó kör pedig a városi és megyei elismerések mellett az országos mezőnyben is jól szerepelt.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!