Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Személyhajósok Szövetsége osztott meg egy új videót a szerdai hajókatasztrófáról.

Foró: MTI/SzHSz

A Személyhajósok Szövetsége (SzHSz) honlapján 2019. június 1-jén közzétett, a Jászai Mari téri kikötő egyik kamerája által rögzített videóból való képkockán az látható, ahogy a Viking Sigyn szállodahajó ütközik a Hableány turistahajóval a Margit hídnál.

A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel.

A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek. A Fővárosi Törvényszék egy hónapra elrendelte a szerdai dunai hajóbaleset ügyében meggyanúsított hajóskapitány letartóztatását.

A bíróság megállapította azt is, hogy a gyanúsított – a végzés véglegessé válását követően – 15 millió forint óvadék letétele esetén Budapest területén bűnügyi felügyeletbe kerülhet, nyomkövető eszköz alkalmazása mellett.

Kapcsolódó cikkek:

Megszólalt a búvár, aki elsőként merült a Dunában elsüllyedt hajóhoz
A szállodahajó kapitánya tagadja, hogy szabályt szegett volna
A hajómérnök is megdöbbent a Hableány tragédiáján: 7 másodperc alatt süllyedt el
Megszólaltak a dunai hajóbaleset túlélői


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!