KezdőlapHi-Tech10 dolog, amit nem tudtál a YouTube-ról

10 dolog, amit nem tudtál a YouTube-ról

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Napi 2 milliárdos nézettségével, a YouTube videómegosztó a világ legnagyobb video-sharing oldala. A YouTube hétfőn ünnepelte fennállásának ötödik születésnapját. Íme 10 dolog, amit te sem tudtál még az oldalról.

196.000.000 – Ennyiszer látták Lady Gaga Bad Romance videóklipjét. (Amikor ezt olvasod, valószínűleg ez az érték sokkal több). Gaga videóklipje az első a nézettségi listán, ezt követi a Charlie bit my finger, 185 milliós nézettségével.
45.000.000 – Ennyiszer töltik le a YouTube kezdőoldalát egyetlen nap alatt.
1.000.000 – 2005 szeptemberében a NikeTouch of Gold” reklámja, amelynek Ronaldinho volt a főszereplője, volt az első olyan videó, amely elérte az 1 millió letöltést a YouTube-on.
2007 – 2007 decemberében a Brit Királyi Család létrehozta a The Royal Channel profilt, amelyen a Királynő üzent karácsonykor, azóta ide is felkerülnek a királyi családdal kapcsolatos hírek. 2009-ben létrejött Barack Obama és Benedek Pápa saját oldala is.
1.700 – Azon évek száma amennyire szükséged lenne, hogy minden videót megnézz a YouTube-on.
100 – Azon évek száma amely idő alatt a videókat átvizsgálják a Content ID programmal, amelyet a YouTube fejlesztett ki és amely a jogsértő videókat keresi. Ennek a programnak a segítségével kereshetnek a jogtulajdonosok videóik és dalaik után a YouTube-on, teljesen ingyenes.
70 – Az Egyesült Államokon kívüli látogatók száma százalékban.
24 – Minden percben 24 videót töltenek fel az oldalra, ez 2009 májusához 20%-os növekedést jelet.
23 – Azon országok száma, ahol a YouTube-nak saját kirendeltsége van. A YouTube-ot 24 nyelve fordították le, már magyarul is elérhető.
15 – Ennyi percet töltenek a látogatók egy nap a YouTube-on. Chad Hurley, a YouTube társalapítója elmondta, reméli hamarosan a felhasználok átlagosan egy nap 15 percet és 5 órát töltenek majd az oldalon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet