KezdőlapHi-Tech20 éves minden idők legeladottabb telefonja, a Nokia 3310-es

20 éves minden idők legeladottabb telefonja, a Nokia 3310-es

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

20 évvel ezelőtt a finn Nokia piacra dobta a legendás Nokia 3310-es készülékét, amely aztán bejárta a világot, és mindent meghódított. A telefont 2000 szeptember 1-én mutatták be.

A készülékeket a Nokia finnországi és magyarországi gyáraiban gyártották. Amellett, hogy nagyon strapabíró volt, számos innovációval érkezett, ami abban az időben nagy dolognak számított. A telefon csaknem 100 telefonszámot volt képes tárolni, a telefon hozzáférést biztosított a WAP weboldalakhoz és még képernyővédőt is be lehetett hozzá állítani.

A Nokia 3310-es minden idők egyik legeladottabb telefonja lett.

A készülék a hanghívást is támogatta, ugyanakkor a 160 karakteres SMS helyett 3-szor hosszabb SMS-eket is írni lehetett vele. A Nokia 3310-as képes volt képüzenetet is továbbítani, ugyanakkor 35 csengőhang is a rendelkezésünkre állt.

A Nokia 3310-as négy játékkal volt kapható: Pairs II, Space Impact, Bantumi és a Snake II. Utóbbi hatalmas siker lett a felhasználok körében.

A telefon egyik erőssége volt, hogy azt személyre szabhattuk, hát és előlapot is lehetett hozzá vásárolni, számos gyártó termékét lehetett abban az időben megvásárolni.

A készülékből 126 millió darabot adtak el világszerte.

2017-ben egy új Nokia 3310-es modellt is bemutattak, ám ennek már koránt sem volt akkora sikere, mint elődjének.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet