KezdőlapHi-TechA 40 éves Rubik kockára emlékezik a Google

A 40 éves Rubik kockára emlékezik a Google

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ma 40 éves a Rubik-kocka, ebből az alkalomból világszerte a magyar találmány látható a Google keresőjének nyitóoldalán. Nem csak nézni, játszani is lehet vele.

Fotó: Google
Fotó: Google

Semmit nem kell beütni a Google keresőjében, elég csak megnyitni a főoldalt ahhoz, hogy egy virtuális Rubik-kockával találja szembe magát az ember. A mai Google doodle ugyanis a kocka. A cég ráadásul úgy készítette el a különleges logót, hogy játszani is lehessen vele.

A játék indításához először a kockára kell kattintani, ekkor egy véletlenszerűen összekevert kockát kap a felhasználó. Az irányítás egyszerű: ha a kockán kívül mozgatjuk az egeret, akkor maga a kocka fordul el, ha pedig a kockában, akkor az egyes sorokat mozgathatjuk.

A bal alsó sarokban látható számláló ez utóbbit méri, azaz hogy hány lépésben/forgatással tudjuk kirakni a kockát. Az eredményt a jobb alul látható gombsor első elemével meg is oszthatjuk a közösségi felületeken.

Forrás: HVG.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet