KezdőlapHi-Tech800 millió dollár bevételre tett szert a Facebook 2009-ben

800 millió dollár bevételre tett szert a Facebook 2009-ben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook, tavaly csaknem 800 millió dollárnak megfelelő bevételre tett szert, írja a Bloomberg, amely a felhasználok növekedésének tudja be a bevétel növekedését.

A Facebook felhasználóinak száma jelenleg eléri a 500 milliót. A most közzétett adatok túlszárnyalják az elemzők elvárásait, akik 500 millió dolláros bevételt jósoltak a közösségi oldalnak.

A Facebook, amelynek értéke eléri a 20 milliárd dollárt az elmúlt évben mágnesként vonzotta a Starbucks és Procter & Gamble Co cégeket, a vállalatok hirdetései csaknem négyszeresére növekedtek. A közösségi oldal a hirdetők egyik legkeresettebb oldala lett az Amerikai Egyesült Államokban.

A Google AdPlanner által közzétett adatok szerint a Facebook jelenleg a világ leglátogatottabb oldala, miután múlt hónapban csaknem 540 millió egyedi látogatója volt, és 570 milliárd oldalletöltése. A közösségi oldal az internet forgalmának 35%-t teszi ki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet