Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A röviden csak kvantum technológiának nevezett új mikroelektronika állítólag gyökerestől képes lesz megváltoztatni a jelenleg a piacon fellelhető személyi számítógépek és notebook-ok teljesítményét és kinézetét.

A jelenleg alkalmazott szilícium-alapú áramkörök technológiailag a végét járják és hamarosan leváltja őket a már kísérleti fázisban levő molekuláris rendszerek technológiája.

Eltűnnek majd a mikrochipek és a tranzisztorok, ugyanakkor a molekulák komplexebb feladatokat tudnak majd végrehajtani, rövidebb idő alatt, mint a nagyobb térfogattal rendelkező elődjeik, a mikrochip, processzor és tranzisztor.

Az elmúlt években a molekuláris technológia példátlan fejlődésen ment keresztül, de még mindig nem sikerült egy stabil processzort előállítani a technológia segítségével.

Amint a tudósok képesek lesznek létrehozni egy kvantum számítógépet, úgy az egész számítógépipar átformálódik, ugyanis ezen számítógépek alkatrészei lényegesen kisebb helyen férnek el, mint jelenlegi vetélytársaiké, teljesítményük sokszorta nagyobb, így az is elképzelhető, hogy a zsebünkben is hordozhatunk majd hasonló szuperszámítógépeket, esetleg kombinálva autónkkal, ruhánkkal. A kreatív elmék már most ezen törik a fejüket és újabbnál újabb modellekkel állnak elő, azonban a végleges formáról csak akkor dönteken majd a fejlesztők, ha sikerült elkészíteni egy ilyen szuper-számítógépet.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!