KezdőlapHi-TechA Samsung szerint 2014 az ultranagy felbontású tévé éve lesz

A Samsung szerint 2014 az ultranagy felbontású tévé éve lesz

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az idei év az ultranagy felbontású tévé esztendeje lesz a szórakoztató elektronikai eszközök európai piacán – vázolták a dél-koreai elektronikai konszern, a Samsung Electronics vezetői az európai folyamatokat Malagán, a Samsung Forum 2014 rendezvényen.

tv-nezo

Sunny Lee, a Samsung Electronics Europe igazgatója elmondta, hogy az elmúlt hat hónapban 47 százalékkal nőtt az eladott táblagépek száma Európában. Kétszámjegyű éves növekedéssel 2018-ra az okostelefonok eladása eléri a 172 milliót. Az igazán nagy robbanás azonban az ultranagy felbontású televízió készülékek piacán várható az idén Európában, mégpedig 1300 százalékos. Az ilyen ultranagy felbontású (3840×2160 képpontos, azaz a vízszintes képpontok száma alapján „4K” UHDTV, illetve 7680×4320 képpontos, azaz „8K” UHDTV) tévékészülékekből az európai piacon az idén egymilliót, 2017-ben pedig már évi 3,3 milliót adnak el.

A várakozások szerint az idei eladásoknak a fele Samsung lesz – tette hozzá. A Samsung 8 éve vezeti a tévépiacot és a cég szerint ezt a pozíciót az ultranagy eszközök esetében is megszerzi. A társaság azért is bízik ebben, mert a legújabb termékeivel éppen akkor jelenik meg a piacon, amikor már tömeges igény mutatkozik a fejlett technológiai eszközök mindennapi alkalmazására.

A tájékoztatás szerint az UHD-tévékészülékek nem lesznek híján a nézhető tartalmaknak sem, hiszen a Samsung egy 50 sikeres filmet tartalmazó filmgyűjteménnyel együtt értékesíti azokat, valamint egy terabájtos (1000 gigabájt) tárolókapacitással, ahová a felhasználó maga tölthet fel filmjeit. A Samsung együttműködési megállapodást kötött például internetes mozifilm műsorszóró társaságokkal is. Az új UHD tévékészülékek egyéb okos funkciókkal is el vannak látva, például képesek automatikusan menteni és ismétlésre felkínálni egy futballmeccs legizgalmasabb eseményeit.

Szintén a tartalomszolgáltatást gazdagítja a Samsung és a bécsi operaház között létrejött együttműködés is. Christopher Widauer, a Staatsoper Wien digitális technológiai igazgatója a malagai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az évi 300 teltházas előadást már nem csak a 600 ezer látogató láthatja, hanem bármelyik operarajongó világszerte, saját otthonában is. Az első élő operaközvetítés az idén májusban lesz.A szórakoztató elektronikai piacon a remények szerint az idén áttörést hozó UHDTV a lényegesen jobb képminőség mellett már fel van készítve a jövő technológiájának a befogadására is. A készülék „agya” ugyanis cserélhető.

A Samsung a fórumon közölte, az új tévétechnológia mellett nagy reményeket fűz a kifejezetten az európai felhasználói igények és ízlés kielégítésére tervezett háztartási berendezéseihez is, valamint a legújabb táblagépeihez, illetve a mobil hálózatra kapcsolt nyomtatóihoz is. Malagában bemutatták a cég legújabb felső kategóriás, cserélhető objektíves, kifejezetten a képmegosztási funkció támogatására kialakított fényképezőgépét is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet