KezdőlapHi-TechFacebook: fizetőssé válnak egyes üzenetek

Facebook: fizetőssé válnak egyes üzenetek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

facebook

Az Egyesült Államokban már tesztelték a Facebook legújabb módszerét, amellyel megszűnik a közösségi oldal teljesen ingyenes formája: bizonyos üzenetekért fizetni kell a felhasználóknak. A sikeres tesztidőszak után az Egyesült Királyságban is bemutatkozott az új megoldás.

A Facebook már bevezette az Egyesült Királyságban legújabb módszerét, miszerint egyes üzenetek után fizetniük kell a felhasználóknak. A szigetországban a felhasználóknak ki kell nyitniuk a pénztárcájukat azért, ha híres vagy olyan embereknek küldenek üzenetet, aki nem tartozik ismerőseik közé.

A közösségi oldal azzal indokolta a lépést, hogy ezzel megakadályozzák az ismeretlen emberektől származó üzenetek hadát, vagyis mások „zaklatását”. Természetesen az ismerősökkel, barátokkal való kommunikáció továbbra is ingyenes marad.

Azoknak, akik olyan embernek szeretnének üzenni, aki nem ismerősük a közösségi oldalon, 71 penny (kb. 250 forint) körüli díjat kell fizetniük, így az üzenetet közvetlenül a felhasználó postaládájába tudják küldeni. Létezik egy másik módja is, hogy üzenjünk másoknak. Ez a forma ingyenes, bár a felhasználók többsége nem is tud róla, hogy ez létezik. Ennek a lényege, hogy egy kevésbé „látható” mappába kerül az üzenet.

Ezt a szolgáltatást csak a 18 éven felüli felhasználók vehetik igénybe, és az oldalon közvetlenül lehet fizetni. A sávokat egyelőre még tesztelik, vagyis a népszerűségi index alapján szeretnék a hírességek „értékét” meghatározni. A díjak akár 10 font (kb. 3500 forint) körül is mozoghatnak., sőt a legprominensebb személyek – pl. Mark Zuckerberg ára – jócskán e fölé kúszhat.

Jelenleg még csak ebben a két országban indították el a szolgáltatást, de más országokban is tervezik. Az újítás nagy felháborodást válthat ki, hiszen ezzel megszűnik az ingyenesség elve, valamint sokkal több jelölést kaphatunk majd a közeljövőben.

prim

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet