KezdőlapHi-TechFeltalálta az ellophatatlan biciklit három fiatal. Ez zseniális!

Feltalálta az ellophatatlan biciklit három fiatal. Ez zseniális!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Végre megszabadulhatunk a biciklitolvajoktól? Feltalálták az ellophatatlan kerékpárt.

yerka

Bár még el fog telni egy kis idő, míg náluk is beszerezhető lesz az ellophatatlan bicikli, de a jó hír az, hogy már létezik. A csodajárgányt három chilei fiatal találta fel.

A hagyományos lakat vagy a megszokott zárószerkezet helyett a bicikli váza maga zárja le a járgányt. Cristóbal Cabello, Andrés Roi Eggers és Juan José Monsalve találták ki és készítették el az új, praktikus és biztonságos biciklizárat.

Az alábbi videóban láthatjuk az egyszerű lezárási módszert, csupán a bicikli nyergét kell leemelni, majd egy oszlopot átölelve a cső vázat vissza kell szúrni. A Yerka névre keresztelt bicikli nem túl olcsó, ezért még kérdéses, hogy hogyan tovább.

Az ötlet minden esetre fantasztikus, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy már 197 bringát előre megrendeltek. A találmányra az Indiegogo-n gyűjtött pénzt a három fiatal, és úgy tűnik elég sokan vannak, akik az ötlet mellé álltak.

Az első száz biciklit példányonként 400 dolláros árban tudták eladni, azonban a végleges piaci ára egy bringának valószínű, 600 dollár lesz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet