KezdőlapHi-TechHa okostelefonod van ezt mindenképpen olvasd el!!!

Ha okostelefonod van ezt mindenképpen olvasd el!!!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szilveszterkor egyre többször számol be a sajtó betörésekről, és ahogy ez lenni szokott, nem a szegény emberek lakását szokták ilyenkor kipakolni a bűnözök, hanem a tehetős, többnyire valahol külföldön szórakozó családok házát fosztják ki. Hogy hogy jön össze ez nekik, talán nem is gondolnánk, de lehetséges, hogy éppen mi árultunk el túl sokat magunkról.

selfie

Ma már több mint egymilliárd személynek van Facebook adatlapja, rengeteg információ található itt a regisztrált személyekről, amelyek akár könnyedén a bűnözés melegágyává válhatnak. Az okostelefonok megjelenésével ugyan a kommunikációt illetően egyszerűbb, de kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülhetnek azok, akik percről-percre szeretik tudatni a világgal a tartózkodási helyüket.

Sokan nem is tudják, hogy amennyiben be van kapcsolva a készülék GPS vagy GEOTAGGING funkciója, akkor az elkészült és posztolt fényképek feltöltésekor megjelenik a felhasználó tartózkodási helye, illetve a fénykép készülésének időpontja is. Ezt kihasználva, nincs nehéz dolguk a tolvajoknak, ha ki szeretnének rabolni bennünket.

Ezzel kapcsolatban még 2009-ben történt egy érdekes eset: Los Angelesben a helyi rendőröknek sikerült elfogniuk egy olyan tinédzserekből álló bűnbandát, akiknek hírességek otthonaiba sikerült egyszerűen bejutniuk, csak éppen követniük kellett, hogy mit csinált Lindsay Lohan, Paris Hilton, Megan Fox, vagy éppen Orlando Bloom. Védekezni ezzel szemben egyszerű, a telefon beállításainál ki kell keresni a GPS alkalmazást, és ki kell kapcsolni.

Használd okosan a telefonod és oszd meg másokkal ezt a hírt!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet