KezdőlapHi-Tech Ingyenes telefonálással újít a Facebook

Ingyenes telefonálással újít a Facebook

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

facebook-messengerMérföldkőnek számító frissítést kapott a Facebook Messenger alkalmazás, mellyel mostantól mindenki küldhet azonnali hangos üzeneteket ismerőseinek, egy tesztcsoport pedig már a várhatóan hamarosan mindenki számára megérkező élő, ingyenes telefonbeszélgetést.

A walkie-talkie használatához hasonló módon tudnak már egymásnak a szöveg és a kép mellett hangban is üzenni azok a Facebook-felhasználók, akik androidos készülékükre vagy iPhone-jukra telepítik a közösségi oldal Facebook Messenger alkalmazását, vagy a meglévő appot frissítik a most megjelent új verzióra.

A gyakorlatban mindez úgy néz ki, hogy a hangüzenet kiválasztása esetén az app addig rögzíti mondandónkat, amíg nyomva tartunk egy gombot, majd a felengedéskor rögtön el is küldi a hangot a másik félnek, aki hasonló módon tud válaszolni.

A kanadai facebookozók ennél is többet kaptak: őket választotta ki a Facebook a Messenger alkalmazáson belüli élőszavas, ingyenes telefonálás fogadtatásának tesztelésére. A wifin és mobilneten át is használható funkció nagy valószínűséggel hamarosan nemzetközi szinten is debütál majd. Amint ez megtörténik, komoly veszélyben érezheti majd magát a hasonló szolgáltatást nyújtó Viber, de még a Skype is meginoghat, ha hirtelen az összes Androidról, iPhone-ról és BlackBerry mobilról facebookozó, azaz több százmillió felhasználó előtt nyílik meg a Facebook VoIP telefonálási lehetősége.

A Facebook lépése megerősíti azt a véleményt, miszerint a mobilokon továbbra is a hangos és szöveges kommunikáció jelenti majd az egyik legnagyobb üzletet.

Forrás: hvg.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet