KezdőlapHi-TechLassú a számítógép? Használjunk MsConfin-get

Lassú a számítógép? Használjunk MsConfin-get

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Van úgy, hogy azt érzi, mehetne gyorsabban a számítógépe, laptopja? Meg van győződve arról, hogy nincs vírus a rendszerben, és még sem érti, mi lehet az oka, hogy egy oldalt akár hosszú perceken keresztül lehet csak betölteni, vagy egy program alig akar indulni.

Microsoft-Windows-PC-MsConfig

Ennek legtöbbször a hátterében olyan automatikusan a gépünkre kerülő alkalmazások állnak, amelyeket észre sem veszünk, csak egyszerűen felkerülnek a böngészőinkre, bekerülnek a rendszerbe. Hogy a számítógépünk megfelelően tudjon működni, a lehető legtisztábban kell az operációs rendszerünket tartani.

Ezek a kis program egyszerűen lelassítják a gép reakcióidejét, hiszen mikor az egerünkkel egy ikonra kattintunk, egyszer ezek az alkalmazások aktiválódnak, sok esetben pedig frissítik is önmagukat, így például, ha korlátozott mobilinternettel csatlakozunk a világhálóra, akkor apránként ezek az alkalmazások akár el is fogyaszthatják a megszabott internetes adatforgalmunkat.

De van megoldás: amennyiben Windowst használunk, akkor keressük meg a System Configuration Utility-t, de ha beütjük gépünk keresőjébe a MsConfig-et, máris megtalálhatjuk a segítőeszközt, ahol majd be lehet állítani, kikapcsolni olyan, általunk nem használt programokat, amelyek hatással vannak a Windows teljesítményére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet