KezdőlapHi-TechMikor vásároljunk mobiltelefont a gyereknek?

Mikor vásároljunk mobiltelefont a gyereknek?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fejlett országokban a szülök sokszor megkérdőjelezik, hogy a gyereknek kell-e egyáltalán mobiltelefon, még tinédzser korban sem látják ennek előnyét. Magyarországon már a legkisebbnek is van mobilkészüléke, amit sokszor nagyobb tudással kezel, mint felnőtt társai. Jó dolog ez?

A készülék maga már nem egy luxuscikk, bárki hozzáférhet, napjainkban már szükségnek számít. Kevesen vannak olyanok, akik nem használnak valamilyen fajta mobilkészüléket. De mit tegyünk ha a kicsi is mobilt szeretne?

Pro és kontra

Sokak szerint ha a gyereknek mopbiltelefonja van könnyebben figyelhető, könnyen megtudhatjuk hol van és hamarabb hazahívhatjuk. Amíg barátainak nagy többsége már rendelkezik mobilkészülékkel, addig számára is fontos, hogy ne lógjon ki a sorból. Amikor telefont vásárolunk gyerekünknek vegyük figyelembe életkorát, semmiképpen se vásároljunk nagyon korai életkorban mobilt a gyereknek, károsabb lehet mint az hinnénk. Több szülő szerint a 12-13 életkor ideális lehet a mobiltelefon vásárlására.

Nem egy esetben történt már meg, hogy a mobiltelefonnal rendelkező gyerek rablók áldozatává esett. Éppen ezért nem ajánlatos a gyereknek drága készüléket vásárolni, amely könnyen felkeltheti a figyelmet,. hiszen tudjuk, hogy a gyerekek szeretnek dicsekedni tulajdonjaikkal. 8-9 éves korban semmiképpen sem ajánlott mobilt vásárolni a gyereknek, hiszen az otthon töltött idő mellett csak az iskolában tartózkodik, távol a háztól nagyrészt csak az utazás jelenti számára. Plusz a kíváncsiság sokszor órán is előjön, és ahelyett, hogy a tanárjára figyelne a mobiltelefont bütyköli.

a a gyerek sok időt tölt távol otthonról és iskolán kívüli tevékenységekben is részt vesz, amelyen te nem lehetsz ott, akkor ajánlatos készüléket vásárolni neki, hogy mindig tudd hol van és hol érheted el. Ha csak azért kell neki készülék, mert az osztálytársainak is van, megfontolandó a dolog. Ugyanakkor kerüld az előfizetéses készülékek vásárlását, helyette vásárolj feltőltőkártyás készüléket, abból is a legolcsóbbat, abban az esetben ha elveszti, vagy ellopják tőle.

A telefon nem játék, nem egy státusszimbolum, hanem egy mindennapi szükséglet, amelyre azért van szükség, hogy kapcsolatba tudjunk lépni embertársainkkal.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet