KezdőlapHi-TechMit tegyünk, ha vizes lesz a mobilunk?

Mit tegyünk, ha vizes lesz a mobilunk?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ember manapság egy lépést sem tud nyugodtan tenni a mobilja nélkül, így magával cipeli mindenüvé. Nyáron, amikor gyakrabban látogatjuk a vízpartokat, bizony sokunkkal előfordulhat, hogy kicsit (vagy jobban) megmártózik mobilunk a vízben.

mobil-a-vizben

Mielőtt csavarhúzóval kezdenénk szétfeszegetni, hogy majd kitegyük a tűző napra száradni, vagy egy határozott mozdulattal a kukába dobnánk.

Nézzünk néhány jótanácsot, melyeket nem árt betartani.

Vegyük ki az akkut!

Elsőre persze rögtön megpróbáljuk bekapcsolni az elázott mobiltelefont, de lehet, hogy ezzel még rosszabbat teszünk neki. Ilyenkor okozhatunk zárlatot. A lehető leggyorsabban távolítsuk el belőle a SIM-és memóriakártyát, az akkumulátort, majd miután kiszárítottuk a telefont, csak azután próbáljuk meg bekapcsolni.

Szárítsuk ki!

Ha szabadban tartózkodunk, akkor semmiképp ne a napra tegyük, hanem egy jól szellőző, árnyékos helyre. Otthon pedig ne a hajszárító meleg levegőjével fúvassuk, ugyanis ez nem tesz jót, hanem inkább a hidegre állítsuk be. Használhatunk még sűrített levegőt is, ha van éppen kéznél.

Rizs a megoldás!

Ha nincsen semmilyen szárító eszköz kéznél, töltsünk meg egy tálat rizzsel, majd tegyük bele a telefont, hogy ellepje az. A rizs felszívja a nedvességet.

Tegyük a fagyasztóba

Tekerjük a készüléket két-három zsebkendőbe, majd helyezzük a fagyasztóba. Tartsuk benne húsz percet, majd vegyük ki, várjuk meg míg felmelegszik, kienged, tegyük bele az akkumulátort és kapcsoljuk vissza a készüléket. Ha most sem működik, még két-háromszor lefagyaszthatjuk, de ennél többször nem. Keressünk fel egy szerelőt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet